Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ!



Μετά την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ κέρδισε το δικαίωμα να διεκδικήσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πάμε να δούμε έναν έναν τους υποψήφιους αντιπάλους των "ασπρόμαυρων" στον γ’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης:


Άγιαξ: O θρυλικός «Αίαντας» κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο… κατάφερε να χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ολλανδίας από την Αϊντχόβεν με στραβοπάτημα την τελευταία αγωνιστική! Σίγουρα πρόκειται για ένα ταλαντούχο και διψασμένο σύνολο με ποιοτικές μονάδες (π.χ. Κλάασεν, Μίλικ, Γιουνές) και πολύ «βαριά» φανέλα που καλό θα είναι η ελληνική ομάδα να αποφύγει.

Σαχτάρ Ντόνετσκ: Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε μεταβατική φάση εξαιτίας της αποχώρησης του Μιρτσέα Λουτσέσκου μετά από πολλές σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν ένα πολύ ποιοτικό και φαντεζί σύνολο που στην καλή του μέρα είναι ικανό να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, όπως απέδειξαν και φέτος. Μπορεί να έμειναν πίσω από τη Ντιναμό Κιέβου στο ουκρανικό, ωστόσο έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ αποδίδοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο σε αρκετά ματς.

Φενέρμπαχτσε: Οι Τούρκοι έχουν ρίξει πολλά χρήματα τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψουν στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν όταν απέκτησαν τους Νάνι και Φαν Πέρσι) και ενδεχόμενος αποκλεισμός τους από το Τσάμπιονς Λιγκ θα αποτελέσει καταστροφή. Πάντως, παρά την ύπαρξη πολλών αστέρων, η ομάδα παρουσίασε μεγάλο πρόβλημα χημείας την περσινή σεζόν, απέτυχε να κατακτήσει κάποιον τίτλο στην Τουρκία, ενώ δεν έκανε τίποτα το εντυπωσιακό και στην Ευρώπη. Παράλληλα, πιθανόν να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν με καινούργιο προπονητή αφού η παρουσία του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο της ομάδας κάθε άλλο παρά δεδομένη θεωρείται.

Άντερλεχτ: Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο, αλλά είναι μια ομάδα που αν την υποτιμήσει κανείς θα το πληρώσει, όπως διαπίστωσε από… πρώτο χέρι και ο Ολυμπιακός τη σεζόν που μας πέρασε. Πάντως, οι Βέλγοι θα έχουν διαφορετικό προπονητή μετά την αποχώρηση του Μπέζνικ Χάζι, ενώ δυο από τα μεγάλα τους αστέρια, οι Ντένις Πράετ και Φρανκ Ατσεαμπόνγκ, είναι πολύ πιθανό να πάρουν μεταγραφή σε μεγαλύτερους συλλόγους.

Σπάρτα Πράγας: Ο ορισμός της… ομάδας-παγίδα! Δεν έχει ούτε τη φανέλα ούτε τις τρομερές μονάδες, ωστόσο είναι ένα σκληροτράχηλο σύνολο με μεγάλη ομοιογένεια και τον γνωστό μας, Ζντένεκ Σκάζνι, στην καλύτερη στιγμή της προπονητικής του καριέρας (το συμβόλαιό του τελειώνει, αλλά λογικά θα ανανεώσει). Οι Τσέχοι κατόρθωσαν πέρυσι να κερδίσουν το σεβασμό όλων φτάνοντας μέχρι τους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ έκαναν… πλάκα στη Λάτσιο, την οποία φιλοδώρησαν με 3 γκολ μέσα στην Ιταλία!

sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου