Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Οκτώ τρόποι να περιορίσετε το ροχαλητό

Το ροχαλητό είναι μια πολύ ενοχλητική συνήθεια, όχι μόνο για εσάς αλλά και για όποιον κοιμάται δίπλα σας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσετε το ροχαλητό.
- Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και φαρμάκων που μειώνουν την αναπνοή, όπως υπνωτικά και ηρεμιστικά.
- Φροντίστε το βραδινό σας γεύμα να είναι ελαφρύ και προσπαθήστε να έχετε φάει τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν τον ύπνο.
- Κάνετε μια ήπιας μορφής άσκηση. Η τόνωση των μυϊκών ομάδων βελτιώνει, μεταξύ άλλων, και το αναπνευστικό σύστημα, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης ροχαλητού και άπνοιας.


- Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα.

- Κόψτε το κάπνισμα. Εάν το σκέφτεστε έτσι κι αλλιώς, τώρα έχετε έναν ακόμη κίνδυνο αφού οι καπνιστές συνήθως ροχαλίζουν πιο δυνατά εξαιτίας φλεγμονών στους αεραγωγούς.
- Φροντίστε στο δωμάτιό σας να υπάρχουν τα σωστά επίπεδα υγρασίας. Αν και στην Ελλάδα το κλίμα γενικά είναι υγρό, οι συσκευές θέρμανσης και ψύξης (καλοριφέρ, air-condition) ξηραίνουν τον αέρα. Ο ξηρός αέρας προκαλεί περισσότερες συσπάσεις του λάρυγγα και άρα ροχαλητό.

- Επειδή το ροχαλητό μπορεί να οφείλεται σε αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να απευθυνθείτε σε ειδικό (ΩΡΛ ή πνευμονολόγο) αν το πρόβλημά σας είναι έντονο.

- Δοκιμάστε τα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθούν την κατάσταση ανοίγοντας του αεραγωγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου