Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

"Όχι" Μητσοτάκη σε αποκρατικοποιήσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Με καθαρή στάση θα πορευτεί η ΝΔ στη Βουλή, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού της Κ.Ο. του κόμματος χθες το πρωί, υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Έτσι, η απόφαση που ελήφθη είναι καταψήφιση των διατάξεων για το υπερταμείο αποκρατικοποίησεων και για τη διαχείριση της πρώτης κατοικίας.Αναφορικά με το ταμείο αποκρατικοποίησεων, το KoolNews.gr μετέφερε από το πρωί τον προβληματισμό στελεχών του κόμματος, ο οποίος αποτυπωνόταν ως εξής: σημειώνεται πως προωθείται μια δομή εντελώς διαφορετική από αυτή του ΤΑΙΠΕΔ, όπου επί της ουσίας συγκεντρώνονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου σε μία δομή και
επί της ουσίας παραχωρούνται ως «εγγύηση» για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ παράλληλα το Εποπτικό Συμβούλιο που θα επιβλέπει την όλη λειτουργία του ταμείου θα αποτελείται κατά τα 2/5 από ξένους, την ώρα που για απόφαση θα απαιτείται πλειοψηφία 4/5.

Έτσι, επί της ουσίας το νέο, διευρυμένο ταμείο αποκρατικοποιήσεων περνά στα χέρια των δανειστών, κάτι που, όμως σημείωνε πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σαμαρά στο KoolNews.gr η τότε κυβέρνηση είχε αποκρούσει σθεναρά. Όσο για τα κόκκινα δάνεια, η ΝΔ λέει όχι στην άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα στεγαστικά δάνεια των πλέον αδυνάμων και εξετάζει θετικά την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού αποτελεσματικής διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους (με τη δημιουργία του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).

Βέβαια, η ΝΔ δεν θα μείνει στο συνολικό «όχι», μιας και θα υπερψηφίσει τις διατάξεις για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport (είχε ξεκινήσει επί κυβερνησης Σαμαρά), ενώ αναμένεται πως θα ταχθεί υπέρ της ανεξαρτητοποίησης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τον Ιανουάριο του 2017.

Η συνεδρίαση του συντονιστικού ήταν πολύωρη και εκεί ελαβε χώρα εκτενής συζήτηση υπό την προεδρία του κ. Μητσοτάκη, παρουσία των αντιπροέδρων του κόμματος, του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Κουμουτσάκου, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τσιάρα και του ειδικού συντονιστή για το μεταναστευτικό Βασίλη Κικίλια, με τον συντονιστή Οικονομικών της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα να αναλαμβάνει το βάρος της τεκμηρίωσης της στάσης της ΝΔ, οπότε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα αναμένεται και η τοποθέτησή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής εντός ολίγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου