Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Έκθεση φωτογραφίας “ Μνήμες Ζωών „



Συνεχίζεται με επιτυχία ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ για 25η συνεχή χρονιά.  Αφορά εικαστικές εκδηλώσεις όπου παρουσιάζονται σημαντικοί Έλληνες αλλά και ξένοι εικαστικοί καλλιτέχνες. Ο ΜΗΝΑΣ ΜΑΙΟΣ διοργανώνεται από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ) .  Οι εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στον φιλόξενο χώρο του Παρθεναγωγείου στη συνοικία Βαρόσι της Έδεσσας .
Η πρώτη εβδομάδα ξεκίνησε με τον εικαστικό καλλιτέχνη Τσορλίνη Πέτρο από την Σκύδρα. Φωτογράφος στο επάγγελμα , με σημαντική παρουσία σαν ζωγράφος , αλλά και τολμηρές παρεμβάσεις όπου συνυπάρχουν ζωγραφική και φωτογραφία. Η έκθεση θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή 22 Μαΐου 2016.

Η δεύτερη εβδομάδα  περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μνήμες ζωών».Tα εγκαίνια της έκθεσης  θα γίνουν την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 8.30 μμ,  θα έχει διάρκεια από 23 έως 29 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή τις ώρες 18.00-21.00.
Η ομάδα φωτογραφίας «35mm» έχει ζωή έξι χρόνια. Δημιουργήθηκε και πλαισιώθηκε από λάτρεις της φωτογραφίας και από επαγγελματίες. Κατεξοχήν στόχος της ομάδας είναι η μετάδοση γνώσης και εμπειριών μεταξύ των μελών  και  μαθητών της. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα εκθέσεων σε διάφορες πόλεις της Β. Ελλάδας και έχει πλαισιώσει φωτογραφικά αντιρατσιστικά φεστιβάλ ανά την Ελλάδα. Η τελευταία ομαδική φωτογραφική εργασία αναφέρεται  στους επαγγελματικούς εγκαταλελειμμένους χώρους του Νομού Θεσσαλονίκης και πόλεων της Β. Ελλάδας. Το Φωτογραφικό εγχείρημα της καταγραφής των χώρων αυτών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και  δυο χρόνια. Η ομάδα ευελπιστεί να το συνεχίσει σε βάθος χρόνων, ώστε να ανακαλυφθούν και να αποτυπωθούν φωτογραφικά οι μνήμες όλων των ανθρώπων, που έζησαν μέσα σε αυτούς τους χώρους και ταυτόχρονα να αναδειχθεί  η ρευστότητα τον πραγμάτων, όχι μόνο για οικονομικούς  αλλά και για πολιτικούς, κοινωνικούς και δημογραφικούς λόγους. Η Ομάδα έχει την χαρά να προβάλει στο ευρύ κοινό μέρος της δουλειάς της για πρώτη φορά έχοντας καταγράψει τους χώρους :
·        Εργοστάσιο Κεραμοποιία Αλλατίνη,
·        Εργοστάσιο Μύλοι Αλλατίνη,
·        Εργοστάσιο Ζυθοποιίας FIX,
·        Ιαματικά λουτρά θέρμης,
·        Εργοστάσιο Γάλακτος Αγνό, Εμφιάλωσης ΦΛΩΡΙΝΑ,
·        Αστυνομικός Σταθμός Οχημάτων Ντεπό,
·        Γενικό νοσοκομείο Γρεβενών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου