Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Μοναδικός υποψήφιος ο Τραμπ, αποσύρεται από την κούρσα και ο Κέισικ



Ο έτερος των υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Τζον Κέισικ, απέσυρε την υποψηφιότητά του, μεταδίδουν το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News και η ηλεκτρονική εφημερίδα Politico, γεγονός που σημαίνει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον ο μοναδικός υποψήφιος, μετά και την απόσυρση του Τεντ Κρουζ.

Ο 63χρονος Κέισικ, κυβερνήτης του Οχάιο και πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, δεσμευόταν μόλις μία ημέρα νωρίτερα πως θα συνέχιζε την προσπάθεια, παρά το ότι ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ εγκατέλειψε την κούρσα μετά τις κακές επιδόσεις του στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Ιντιάνα.
Σύμφωνα με το NBC, πηγή στην εκστρατεία του Κέισικ ανέφερε πως ο κυβερνήτης αποφάσισε να αναστείλει την εκστρατεία του. Εκπρόσωποι της εκστρατείας δεν απάντησαν όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους ζήτησε να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Ο Κέισικ -ο οποίος κατάφερε να κερδίσει μόνο στην πολιτεία του στη διάρκεια της κούρσας για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων- ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα εμφάνιση στα ΜΜΕ στη Βιρτζίνια και ανακοίνωσε πως θα κάνει δήλωση το βράδυ στο Κολόμπους του Οχάιο.
Η αποφασιστική νίκη του Τραμπ στις προκριματικές στην Ιντιάνα ανάγκασε τον Κρουζ να αποσυρθεί και ώθησε πολλούς πολιτικούς παρατηρητές στις ΗΠΑ να υποθέσουν ότι ο Κέισικ, που ακολουθούσε σε μεγάλη απόσταση στην τρίτη θέση, θα έπραττε το ίδιο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου