Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Π.Ε.Πέλλας για την κατάργηση υπηρεσιών στην Πέλλα



Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Αιρετής Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (ΣΥΑΠΕ Πέλλας), μετά από μελέτη των προτάσεων (σχέδιο) της Διοίκησης για τον νέο Οργανισμό της ΠΚΜ, δυστυχώς, διαπιστώνει τα παρακάτω:
·  Την οργανική αποδυνάμωση των Υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας με την κατάργηση Διευθύνσεων (Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Πέλλας) και υποβάθμιση άλλων (Δ/νση Τεχνικών Έργων ΠΕ Πέλλας), κλείσιμο αποκεντρωμένων υπηρεσιών π.χ. υπηρεσίες και Τμήματα της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής στην περιοχή των Γιαννιτσών και της Αριδαίας

·        και την πιθανή μελλοντική παραιτέρω κατάργηση αρμοδιοτήτων ή ακόμη και ολόκληρων δομών σε τοπικό επίπεδο με σημαντικές συνέπειες για τις παρεχόμενες Υπηρεσίες προς τον πολίτη.
·        Τον κίνδυνο για τις θέσεις εργασίας των Υπαλλήλων των ήδη υποστελεχομένων Υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων λόγω της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από τοπικό επίπεδο (Π.Ε.) σε κεντρικό (έδρα ΠΚΜ).
·        Τη συρρίκνωση της δυνατότητας αυτοδιαχείρισης της Π.Ε. τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, λόγω της μεταφοράς του δικαιώματος προγραμματισμού π.χ. τεχνικών έργων ή προμηθειών στην έδρα της ΠΚΜ. Με άλλα λόγια σημαίνει απώλεια για την Π.Ε. των εργαλείων για την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.

Συνεπώς δεν εξυπηρετείται με αυτό τον τρόπο το μοντέλο της αποκεντρωμένης διοίκησης το οποίο κατακτήθηκε μετά από πολλά χρόνια αγώνων και μεταρρυθμίσεων χωρίς επιπλέον να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες της Π.Ε. Πέλλας.
Το θέμα ενδιαφέρει όλους τους παραγωγικούς φορείς της Πέλλας. 
Πιστεύουμε ότι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών της Π.Ε. Πέλλας, (Αντιπεριφερειάρχης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι), δεν θα συνδέσουν το όνομά τους με την απώλεια των εργαλείων για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο (ΠΕ Πέλλας).
Θεωρούμε ότι δεν θα συμπράξουν δια της ψήφου τους, σ’ αυτό το προτεινόμενο σχέδιο Οργανισμού που οδηγεί στην αφαίμαξη των υπηρεσιών μας.
Τους καλούμε να αγωνισθούν για να αλλάξει το σχέδιο οργανισμού προς όφελος της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, ειδάλλως ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου