Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Γ.Καρασμάνης: το Σεπτέμβριο η συμμετοχή των δήμων του νομού μας στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας





Με αφορμή τον αποκλεισμό των Δήμων του Ν. Πέλλας από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει στις 8/4/2016 σχετική Ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας.
Όπως προκύπτει από την απάντηση που δόθηκε στο Βουλευτή στις 28/04/2016 από την αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κυρία Αντωνοπούλου, υπήρχε ήδη ειλημμένη  απόφαση, σύμφωνα με την οποία, πέραν της αρχικής φάσης πιλοτικής εφαρμογής του εν λόγω Προγράμματος σε 51 Δήμους,  όλοι οι Δήμοι της χώρας ( επομένως και οι Δήμοι του Νομού μας ) να ενταχθούν στη μεταγενέστερη φάση υλοποίησής του με έναρξη το Σεπτέμβριο του 2016.

Παρατίθεται απόσπασμα της σχετικής απάντησης:
«…Ειδικότερα έχει προγραμματισθεί η επέκταση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας τους επόμενους μήνες σε όλους τους Δήμους της χώρας.
Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει πιλοτικό χαρακτήρα στους πρώτους 51 Δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας, συνδυάζοντας, για πρώτη φορά, την οκτάμηνη απασχόληση σε κοινωνικές και άλλες υποδομές, με την αναβάθμιση των προσόντων των μακροχρόνια ανέργων…
…Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όλοι οι αποκλειόμενοι από το πιλοτικό πρόγραμμα Δήμοι θα ενταχθούν μετά το Σεπτέμβριο σε παρεμφερές πρόγραμμα ( Τρίτη φάση ) κι ότι τα νέας γενιάς προγράμματα οκτάμηνης κοινωφελούς εργασίας ενισχύουν την προσπάθεια τω μακροχρόνια άνεργων να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών των Δήμων, οι οποίες δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου