Κυριακή 22 Μαΐου 2016

EgyptAir: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους



Αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης δίνουν περισσότερες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 66 ανθρώπους, ενώ σύμφωνα με τις αρχές εντοπίστηκε το μαύρο κουτί της πτήσης 804.
Οι έρευνες στα συντρίμμια του αεροσκάφους της Egypt Air συνεχίζονται με τις αρχές να ανασύρουν ακόμη περισσότερα κομμάτια από το Airbus που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, δύτες κατάφεραν να ανασύρουν το μαύρο κουτί της πτήσης 804 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο θα δώσει περισσότερες απαντήσεις για τα αίτια της συντριβής.




Τα νέα στοιχεία και οι φωτογραφίες έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τις πληροφορίες που κάνουν λόγο για καπνό στο κόκπιτ του αεροπλάνου πριν αυτό πέσει στα νερά της Μεσογείου, παρασύροντας στο θάνατο 56 επιβάτες και 10 άτομα πλήρωμα. Αν και οι αρχές της Αιγύπτου εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της αεροπορικής τραγωδίας.



Στραπατσαρισμένες λαμαρίνες με το λογότυπο της εταιρίες ανασύρθηκαν από το βυθό, μαζί με κομμάτια ρούχων, σωσίβια και μια σειρά από κομμάτια του αεροσκάφους, φωτογραφίες των οποίων έχουν δει το φως της δημοσιότητας.



Νωρίτερα και σύμφωνα με την εφημερίδα Ουόλ Στριτ Τζέρναλ, που επικαλείται ενήμερες για τις έρευνες, πλην όμως μη κατονομαζόμενες πηγές, το αυτόματο σύστημα μετάδοσης δεδομένων (ACARS) του αεροσκάφους έστειλαν μηνύματα ύπαρξης «έντονου καπνού που ενεργοποίησε το σύστημα ειδοποίησης στο μπροστινό τμήμα του αεροσκάφους, όπου βρίσκονται εγκατεστημένα τα ζωτικά όργανα των ηλεκτρονικών του συστημάτων».



Θυμίζουμε πως ο αιγυπτιακός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή τον εντοπισμό του αεροσκάφους της πτήσης Παρίσι-Κάιρο της Egyptair που χάθηκε από τα ραντάρ το πρωί της Πέμπτης. "Πολεμικά αεροπλάνα και πλοία βρήκαν προσωπικά αντικείμενα επιβατών και συντρίμμια του αεροπλάνου 290 χλμ. βόρεια της Αλεξάνδρειας", ανακοίνωσε ο στρατός.

ΠΗΓΗ DAILY MAIL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου