Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Συμμετοχή του Εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών σε 2 ευρωπαϊκά προγράμματα



To Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Γιαννιτσών με χαρά σας ενημερώνει ότι, για την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017, θα συμμετέχει ως συντονιστής και ως εταίρος κοινοπραξίας σε δύο Ευρωπαϊκά Προγράμματα Κινητικότητας.
Το ένα πρόγραμμα αφορά στους μαθητές μας που για ένα δεκαπενθήμερο θα τοποθετηθούν σε ανάλογες με τις ειδικότητές τους Ιταλικές επιχειρήσεις για παρακολούθηση εργασιών (job shadowing).

Πρόκειται για τη Δράση KA1 ‘’Κινητικότητα Εκπαιδευομένων και Προσωπικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης’’ με θέμα ” Χτίζοντας γέφυρες με τη σύγχρονη Ευρωπαϊκή αγορά εργασίας”. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί στην Μπολόνια. Τονίζουμε πως είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στο Νομό μας τέτοιου είδους πρόγραμμα, που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές σχολείου να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία, ο καθένας στην ειδικότητά του, σε πραγματικό περιβάλλον και, μάλιστα, μιας άλλης Ευρωπαϊκής χώρας και χωρίς οικονομικό κόστος για τον καθένα, αφού τα έξοδα ταξιδίου και διαβίωσης καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου. Η συμμετοχή τους δε, θα πιστοποιηθεί με Ευρωπαϊκό έγγραφο (Europass mobility certificate), που θα ενισχύσει το βιογραφικό τους.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του σχολείου μας πάνω στο θέμα της μαθητικής διαρροής, που απασχολεί πολύ την εκπαιδευτική κοινότητα, με θέμα:” Εμβαθύνοντας στις αιτίες της μαθητικής διαρροής στην Επαγγελματική Εκπαίδευση : Πρόληψη – Αντιμετώπιση”. Η επιμόρφωση θα διεξαχθεί για μια εβδομάδα στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Την κινητικότητα θα ακολουθήσουν δραστηριότητες διάχυσης στην εκπαιδευτική και τοπική κοινότητα και εφαρμογές στο σχολικό περιβάλλον, ώστε να προλαμβάνονται φαινόμενα πρόωρης αποχώρησης ή εγκατάλειψης του σχολείου.
Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν όσο το δυνατό πιο γόνιμη εμπειρία και αυτή να βελτιώσει την επαγγελματική τους πορεία.


Η Διευθύντρια,
Καρύπη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου