Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Έρευνα: Τα φρούτα κάνουν τους ανθρώπους... πιο έξυπνους!

Όλοι γνωρίζουν ότι τα φρούτα κάνουν καλό στην υγεία. Ωστόσο, όπως προκύπτει τώρα από έρευνα που πραγματοποίησαν επιστήμονες από τον Καναδά, τα φρούτα φαίνεται ότι συμβάλουν στο να κάνουν τους ανθρώπους πιο… έξυπνους, ενώ τα οφέλη τους αυτά φαίνεται ότι ξεκινούν ήδη από την εμβρυακή ηλικία.Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Εbio Medicine», ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στον Καναδά, από μελέτες τους προέκυψε ότι οι μητέρες που κατανάλωναν φρούτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης απέκτησαν παιδιά που είχαν καλύτερες επιδόσεις σε αναπτυξιακά τεστ που έγιναν σε ηλικία 12 μηνών.

Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία σε δείγμα άνω των 3.000 μωρών και των οικογενειών τους και διαπίστωσαν ότι οι έγκυες γυναίκες που έτρωγαν ή έπιναν 6 – 7 μερίδες φρούτων ή φρουτοχυμών την ημέρα, είχαν αποκτήσει μωρά το οποία, σε ηλικία 12 μηνών, είχαν δείκτη νοημοσύνης κατά 6 με 7 μονάδες υψηλότερο από αυτό των συνομήλικών τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν στους επιστήμονες ότι, η ανθρώπινη εγκεφαλική λειτουργία επηρεάζεται από τα φρούτα. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν πάντως ότι η υπερκατανάλωση φρούτων ελλοχεύει και κινδύνους, όπως ο διαβήτης κύησης και το αυξημένο σωματικό βάρος γέννησης. Για το λόγο αυτό συστήνουν στις γυναίκες να συμβουλεύονται τον θεράποντα ιατρό τους πριν οποιαδήποτε αλλαγή στη διατροφή τους, ειδικά κατά την περίοδο της κύησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου