Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου Γ.Καρασμάνη σε θέματα φορέων και πολιτών της Πέλλας



Το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος Καρασμάνης έχει προβεί σε μια σειρά πρωτοβουλιών κοινοβουλευτικού ελέγχου καταθέτοντας ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού.
Παραθέτουμε τις σημαντικότερες παρεμβάσεις του Βουλευτή προς τους αρμοδίους Υπουργούς : 
·  Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Δήμου Σκύδρας, σχετικά με τις ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες από τον παγετό του Μαρτίου και στη συνέχεια από τις έντονες χαλαζοπτώσεις του Απριλίου στα χωριά του Δήμου Σκύδρας και ιδιαίτερα στην Τοπική Κοινότητα Δάφνης και την άμεση καταβολή προκαταβολών ζημίας στους παραγωγούς.

·  Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Δήμου Σκύδρας, σχετικά με την μη έγκαιρη και αντικειμενική εκτίμηση των ζημιών των δενδροκαλλιεργειών εξαιτίας της αποχής των εκτιμητών του ΕΛΓΑ από το έργο τους.    
·  Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μείωση των διδακτικών ωρών του μαθήματος της Βιολογίας στα Γυμνάσια.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒ-ΓΑΠ) σχετικά με την προστασία του εθνικού προϊόντος της φέτας, εξαιτίας της συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με Χώρες της Ν. Αφρικής, σύμφωνα με την οποία η φέτα εξαιρείται από τα προστατευόμενα ΠΟΠ προϊόντα.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας σχετικά με το νέο οργανόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την αντίθεση του σε οποιαδήποτε ενδεχόμενη κατάργηση τμημάτων ή διευθύνσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Επιμελητηρίου Πέλλας, σχετικά με την έντονη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου από την μη ένταξη του συνόλου του Νομού Πέλλας στις παραμεθόριες περιοχές του Αναπτυξιακού Νόμου.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Γιαννιτσών σχετικά με την εξαίρεση του Δήμου Πέλλας από τις περιοχές που χαρακτηρίζονται παραμεθόριες και προβληματικές τύπου Α στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο. 
·  Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την «στεγανοποίηση» των ερευνών διαφθοράς και οικονομικού εγκλήματος από πολιτικές παρεμβάσεις.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών, σχετικά με την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των χημικών που εργάζονται σε Ο.Τ.Α.
·  Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την συστηματική αδιαφορία της Κυβέρνησης για το περιβάλλον.
·  Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την νέα φοροεπιδρομή από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
·  Την κατάθεση ως αναφορών, των υπομνημάτων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την καταγραφή δεδομένων κτιριακής υποδομής σχολικών μονάδων ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την καθαριότητα στις σχολικές μονάδες.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιαννιτσών της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, σχετικά με τις παρατηρήσεις του για τον προτεινόμενο οργανισμό λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος του Πανελλήνιου Σωματείου Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, σχετικά με την πόλη συμφερόντων των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, του υπομνήματος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη τη Χώρα.
·  Την κατάθεση ως αναφορά, της επιστολής του Τοπικού Τμήματος Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχετικά με την έντονη αντίδραση του στην ενδεχόμενη κατάργηση και υποβάθμιση υπηρεσιών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.
·  Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την αδιαφορία της Κυβέρνησης για τον ενεργειακό πλούτο της Χώρας. 
·  Την συνυπογραφή Ερώτησης, σχετικά με την καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών των ανέργων.
·  Την συνυπογραφή Επίκαιρης Ερώτησης, σχετικά με την σκανδαλώδη τροποποίηση της νομοθεσίας για το «πόθεν έσχες» από την Κυβέρνηση με την οποία δίνει δικαίωμα κατοχής εξωχώριων εταιριών (offshore) σε πολιτικά πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου