Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Γιάννης Σηφάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Η Πέλλα ουσιαστικά στο σύνολο του στις πιο ευεργετικές διατάξεις καθόσον όλες οι επενδύσεις στην ζώνη των 30 km και όλες οι επενδύσεις στην αγροτοδιατροφή σε όλο τον Νομό ( πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων) καθώς και οι επενδύσεις σε πληροφορική και επικοινωνίες στις πιο ευεργετικές διατάξεις κινήτρων ( αυτές της ζώνης των 30 km).
Πρώτη φορά ορίζονται ως προτεραιότητες του νόμου η αγροτοδιατροφή και η πληροφορική- επικοινωνία.

Οι υπόλοιπες επενδύσεις έξω από την ζώνη των 30 km (πλήν αγροτοδιατροφής και πληροφορικής- επικοινωνίας που λόγω δραστηριότητας εντάσσονται στις ίδιες διατάξεις με αυτές της ζώνης των 30 km) εντάσσονται στον αναπτυξιακό νόμο με ελαφρώς λιγότερα κίνητρα και ακόμη είναι επιλέξιμες στα ΕΣΠΑ.
Καμιά ανησυχία για τον χαρακτηρισμό του Νομού ως παραμεθορίου όσον αφορά τα επιδόματα.
Μεγάλες θεσμικές αλλαγές στην κάλυψη της ίδιας συμμετοχής, σε διαφορετικά καθεστώτα ενίσχυσης, στην ολοκλήρωση των έργων που εντάχθηκαν σε παλαιότερους νόμους και στην δέσμευση χρημάτων για την άμεση αποπληρωμή των επιδοτήσεων στις νέες επενδύσεις.
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος αντιμετωπίζει τις παθογένειες και τις επιλογές του παρελθόντος που :
Το 4% των επενδυτικών σχεδίων πήραν το 44% των επιδοτήσεων
6 εταιρίες πήραν 1 δις ευρώ, 15 επιχειρήσεις 1,5 δις ευρώ
2 κλάδοι με το 42% των επενδυτικών σχεδίων πήραν το 73% των επιδοτήσεων
6200 επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί δεν έχουν εκτελεστεί και οφείλονται 6,4 δις σε επιδοτήσεις. Τόση βοήθεια πρόσφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στους μικρομεσαίους.
Καλούμε την αντιπολίτευση να απαντήσει σε αυτά και όχι να επενδύεται τον μανδύα του λαϊκισμού και να προσπαθήσει να παραπληροφορήσει με κορώνες άνευ κανενός ουσιαστικού αντικειμένου.
Η στροφή της οικονομίας στην δίκαιη ανάπτυξη, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, έχει ξεκινήσει. Ο Αναπτυξιακός Νόμος, τα ΕΣΠΑ, το πακέτο Γιούγκερ, οι αποφάσεις για τις ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες που αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η αναπτυξιακή Τράπεζα που θα ιδρυθεί είναι εργαλεία που θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε Σηφάκη είχατε πει : καμία αδικία εις βάρος της Πέλλας και ότι ο κος Σταθάκης το αναγνώρισε και φέρνει τροπολογία για να παραμείνει η Πέλλα παραμεθόριος στο σύνολό της. Τι έγινε τελικά κύριε Σηφάκη μέσα σε 3 εικοσιτετράωρα και παρουσιάζεστε Ιανός; Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και προσπαθείτε να μας μπερδέψετε με τα λαχανάκια Βρυξελών και τις πατάτες με τη μεγάλη αδικία του αποχαρακτηρισμού του νομού μας. Πετάτε έξω τα Γιαννιτσά! Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Δεν κοκκινίζετε καθόλου; Πριν μερικά 24/ώρα πανηγυρίζατε για τον χαρακτηρισμό του νομού στο σύνολό του και τώρα τον χαντακώνεται. Ντροπή σας! Τα Γιαννιτσά θα θυμούνται και αυτό το μεγάλο έγκλημα που διαπράξατε εις βάρος τους όπω ς και για το Κέντρο Φιλοξενίας που θα απολαύσουμε τις υποδομές που θα μας τις χαρίσετε μετά την απομάκρυνση των προσφύγων.
    Ποιος έχασε την Τσίπα; Αλλά μάλλον βρήκατε την Τσίπρα και βρίσκεστε εκεί που βρίσκεστε για να παπαρολογείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή