Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Πως θα γίνεται πιο αισιόδοξοι.

Δεν αρκεί να βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο! Υπάρχουν κι άλλα γνωρίσματα και συνήθειες των ανθρώπων που είναι αισιόδοξοι που τους βοηθούν να ξεπερνούν πιο εύκολα τα εμπόδια, να προβλέπουν και να προσδοκούν την καλύτερη εξέλιξη σε κάθε τους μέρα. Αντιγράψτε τους!
Βρίσκουν κάθε μέρα κάτι για να προσμένουν
Μπορεί να είναι εντελώς απλό, π.χ. περιμένουν το τέλος της ημέρας όπου θα απολαύσουν ένα ποτήρι κονιάκ ακούγοντας ένα αγαπημένο τραγούδι ή να μιλήσουν στο τηλέφωνο με κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο. Όσο μικρό και καθημερινό κι
αν είναι το θετικό που προσδοκάτε, αποτελεί ένα θετικό ορόσημο στη ζωή σας που κάνει τις μέρες σας μοναδικές και σας προσφέρει μια μικρή δόση καθημερινής ευτυχίας.
Χαίρονται με τα μικροπράγματα
Δεν περιμένουν να πιάσουν το Τζόκερ για να χαρούν. Οι αισιόδοξοι και θετικοί άνθρωποι βρίσκουν χαρά ακόμη και στα μικρότερα πράγματα – π.χ. όταν πετυχαίνουν το αγαπημένο τους τραγούδι στο ραδιόφωνο ή σε μια ηλιόλουστη μέρα μέσα το χειμώνα.
Είναι ευγενικοί
Όταν δεν είστε σίγουροι πώς να αντιδράσετε, επιλέξτε την ευγένεια. Οι θετικοί άνθρωποι βλέπουν την καλή πλευρά της ζωής, αυτό όμως δεν αρκεί. Το μυστικό είναι πως ανταποδίδουν και προκαλούν θετικά συναισθήματα στους γύρω τους. Και όλο αυτό κάνει τους ίδιους να νιώθουν καλύτερα.

Είναι συνεχώς απασχολημένοι

Αυτό σημαίνει πως γεμίζουν τη ζωή τους με ευχάριστες δραστηριότητες και αυτό συνδέετε με το ότι έχουν κάθε μέρα κάτι καλό να περιμένουν. Μπορείτε να ξεκινήσετε ένα χόμπι. Γεμίστε τα Σαββατοκύριακά σας με δραστηριότητες που σας χαροποιούν και σας γεμίζουν ψυχικά. Αυτός είναι ένας τρόπος να νιώθετε πως ζείτε και απολαμβάνετε τη ζωή σας στο έπακρο!

Συγχωρούν τον εαυτό τους

Οι θετικοί άνθρωποι δεν περιορίζουν την ευγένεια και την κατανόηση μόνο στους άλλους, αλλά τις προσφέρουν και στον εαυτό τους. Αναγνωρίζουν πως όλοι κάνουμε λάθη και τα μετανιώνουμε, η διαφορά όμως είναι ότι προσπαθούν να μάθουν από αυτά αντί να τα βλέπουν ως ανυπέρβλητα εμπόδια.

Ξέρουν πότε να προχωρήσουν μπροστά

Όταν πέσουν σηκώνονται και συνεχίζουν την προσπάθεια. Ένας θετικός άνθρωπος γνωρίζει πως μία ήττα δεν είναι το τέλος του ταξιδιού, αλλά μόνο ένα μέρος του.

Δεν κάνουν συγκρίσεις

Είναι πολύ εύκολο να είναι κάποιος αισιόδοξος και θετικός όταν δεν συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με τους άλλους. Αντίθετα, εστιάζει στην εκπλήρωση των δικών του προσδοκιών και στόχων μαθαίνοντας από τα λάθη του και ζητώντας βοήθεια και συνεργασία όποτε αυτό χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου