Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Οι συγκινητικές αναρτήσεις της Χίλαρι: Εγραψε ιστορία, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της [εικόνες]



Η Χίλαρι Κλίντον χθες το βράδυ έγραψε ιστορία καθώς θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ. 
Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μετά και τις τελευταίες χθεσινές νίκες της έναντι του ανθυποψηφίου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, φαίνεται ότι εξασφαλίζει τον απαραίτητο αριθμό εκλεκτόρων και ήδη θεωρείται ότι γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία της Αμερικής. 

Η ίδια, ανακοινώνοντας την επικράτησή της για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, στο Twitter, δήλωσε ότι γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που ηγείται ενός μεγάλου κόμματος, στην προεκλογική εκστρατεία για το Λευκό Οίκο. 
Στο Instagram η Χίλαρι πόσταρε μια φωτογραφία της που έγραφε «Γράφτηκε Ιστορία» και σημείωσε στη λεζάντα: «Επειδή χάρη σε εσάς, για πρώτη φορά στην ιστορίας της χώρας μια γυναίκα θα είναι υποψήφια ενός μεγάλου κόμματος για την Προεδρία των ΗΠΑ. Απόψε, μπορούμε να πούμε με περηφάνεια ότι δεν έχει σημασία ποιος είσαι, από που έρχεσαι, με τι μοιάζεις και ναι, τι φύλλο είσαι -στην στην Αμερική δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο που να είναι τοο μεγάλο και κανένα ανώτατο όριο που να είναι αρκεα ψηλό για να σπάσει». 


«Για το κάθε μικρό κορίτσι που έχει μεγάλα όνειρα: Ναι μπορείτε να γίνετε οτιδήποτε επιθυμείτε-ακόμη και πρόεδρος. Η αποψινή νύχτα είναι για εσάς», ανέφερε η Κλίντον σε άλλη ανάρτησή της στο Instagram, συνοδεύοντάς την με μια υπέροχη φωτογραφία με ένα μικρό κοριτσάκι. 



«Εύχομαι η μαμά μου να ήταν εδώ απόψε να μοιραστούμε τη στιγμή. Ηταν ο βράχος μου από την ημέρα που γεννήθηκα, μέχρι την ημέρα που έφυγε. Το περασμένο Σάββατο θα έκλεινε τα 97 της, γεννήθηκε την ίδια ημέρα που το Κογκρέσο ψήφισε την 19η τροποποίηση προκειμένου να δοθεί στις γυναίκες δικαίωμα ψήφου.
Εύχομαι να μπορούσε να δει αυτή την ομάδα και την εξαιρετική σας πίστη,το πώς δεν σταματήσατε ποτέ να μάχεστε, ανεξάρτητα με το πόσο σκληρή ήταν αυτή η μάχη. Πώς οι φωνές σας μετέφεραν αυτήν την καμπάνια σε κάθε γωνιά της χώρας. Πώς η επένδυσή σας σε αξίες έκανε δυνατή αυτή τη δυνατή στιγμή», έγραψε στη συνέχεια πστάροντας μια φωτογραφία με την μητέρα της. 


Από την άλλη μεριά, ο Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει τον προεκλογικό αγώνα του μέχρι τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου των Δημοκρατικών τον προηγούμενο μήνα, όπου και θα διασφαλιστεί η επίσημη εκλογή προεδρικού υποψηφίου. Ο Σάντρες επιμένει παρά τις ισχυρές πιέσεις που δέχεται από την ηγεσία του κόμματος ν' αποχωρήσει.

Οι υπερεκλέκτορες
Η καταμέτρηση του τελικού αριθμού των εκλεκτόρων για έναν προεδρικό υποψήφιο συμπεριλαμβάνει και τους υπερεκλέκτορες που εκδηλώνουν την πρόθεσή τους κατά τη διεξαγωγή του κεντρικού συνεδρίου. Οι υπερεκλέκτορες είναι ηγετικά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, μέλη του Κογκρέσου, αλλά και οι κυβερνήτες των αμερικανικών πολιτειών που ελέγχονται από το Κόμμα.
Ο Σάντερς έχει ασκήσει κριτική τόσο στα ΜΜΕ, όσο και στην Κλίντον, αναφορικά με τη βιασύνη τους ν' ανακοινώσουν τον αριθμό των εκλεκτόρων, προδιαγράφοντας και την στάση των υπερεκλεκτόρων. Ωστόσο, είναι γεγός ότι η υποστήριξη των υπερεκλεκτόρων στην Κλίντον είναι σε αναλογία 10:1 έναντι της υποστήριξης που έχει ο Σάντερς.
Ωστόσο, οι άνθρωποι της προεκλογικής του εκστρατείας υποστηρίζουν ότι ο ίδιος μπορεί να πείσει τους υπερεκλέκτορες να τον υποστηρίξουν, παρά το γεγονός ότι όσοι έχουν εκδηλώσει την προτίμησή τους, είναι δύσκολο να την αλλάξουν. Ο Σάντερς χρειάζεται ποσοστό 60% των υπερεκλεκτόρων που υποστηρίζουν την Κλίντον, προκειμένου ν' αλλάξουν τα αριθμητικά δεδομένα.Σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου της προεκλογικής του εκστρατείας Τζεφ Γουίβερ, μέχρι στιγμής δεν έχει αρχίσει αυτή η προσπάθεια.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου