Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Σε Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ συμμετείχε η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών



 H Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2016 συμμετείχε στη διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναυπάκτου “Μίκης Θεοδωράκης”, που φέτος την αυλαία άνοιξε η μεγαλειώδης συναυλία του διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανου Κορκολή σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα της πόλης. Την ερμηνεία των τραγουδιών απέδωσε η ταλαντούχα νεαρή ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη και συμμετείχε η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Todor Kabakchiev.

 
Στις διήμερες εκδηλώσεις που αποτελούν πλέον θεσμό, αφού έχουν καθιερωθεί από το 2001, έχουν διαγωνιστικό χαρακτήρα με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών ταξίδεψε τον πολιτισμό, τη μουσική και το τραγούδι του τόπου της.  Η χορωδία που την διήυθυνε ο μαέστρος Δημήτρης Καμπούρογλου και στο πιάνο έπαιξε η μουσικός Έλσα Ηλιάδου, ερμήνευσε τα τραγούδια "Σαν βγούν οι νιες" του Β. Μακρίδη, "Κάποιο δειλινό" του Γ. Μουζάκη, "Μέρα Μαγιού" του Μ. Θεοδωράκη και "Ζαβαρακατρανέμια" του Γ. Μαρκόπουλου, αποσπώντας ικανοποιητικές κριτικές.
   Οι διακεκριμένοι συνθέτες και μουσικοί της χώρας μας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Χρήστος Λεοντής και Σταύρος Μπερής αποτελούσαν την κριτική επιτροπή ενώ παρουσιάστρια των εκδηλώσεων ήταν η τηλεπαρουσιάστρια Νατάσα Ράγιου.
Στην εκδήλωση μεταξύ των επισήμων παρευρέθηκε και ο Γιαννιτσιώτης ιερέας π. Θωμάς Βαμβίνης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ο οποίος έδωσε και την αναμνηστική πλακέτα στη χορωδία. 
Στο πρόγραμμά τους οι χορωδοί στη συνέχεια είχαν επίσκεψη στο ηρωικό Μεσολόγγι και διαμονή στην όμορφη Λευκάδα του Ιονίου.
   
Κλείνοντας την φετινή χρονιά η Δημοτική Χορωδία σε συνεργασία με την Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών, πραγματοποιούν από κοινού "Μουσικό Βραδινό" την Πέμπτη 16-6-2016 και ώρα 20.00'στο "Φιλίππειο" Γιαννιτσών, με ζωντανή μουσική και εκλεκτούς μεζέδες.                             
Η τιμή της πρόσκλησης είναι 5 ευρώ το άτομο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου