Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Έντονες αποδοκιμασίες κατά Πολάκη στην Ιεράπετρα



Με σπρωξιές και υβριστικά συνθήματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Ιεράπετρας, σήμερα Δευτέρα, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο της πόλης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοστελίδα cretapost, εξαγριωμένοι κάτοικοι της περιοχής, μόλις είδαν τον κ. Πολάκη να πλησιάζει την είσοδο του νοσοκομείου, άρχισαν να φωνάζουν υβριστικά συνθήματα εις βάρος του.


Επικράτησε αναστάτωση, αλλά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εισήλθε στο κτίριο.

Ο κ. Πολάκης κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας είχε συνάντηση με τη διοίκηση και φορείς της περιοχής, με κύριο θέμα την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω των ελλείψεων που αντιμετωπίζει σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πολάκης δεσμεύθηκε για 26 νέες θέσεις προσωπικού στο νοσοκομείο Ιεράπετρας -5 μόνιμους ιατρούς, 3 επικουρικούς και 18 θέσεις λοιπού προσωπικού- για τις περισσότερες από τις οποίες η διαδικασία πρόσληψης θα ξεκινήσει άμεσα, και στήριξε τον νέο διοικητή Γιώργο Αρακαδάκη, επισημαίνοντας ότι προτιμήθηκε ένας νεαρός σε ηλικία υποψήφιος που θα έχει νέες ιδέες.

Για τις αντιδράσεις ο κ. Πολάκης ανέφερε: «Το show από δέκα ακροδεξιούς και πέντε ΛΑΕτζήδες για τις ανάγκες των καναλιών που ήθελαν "φασαρία" δεν μπόρεσαν να αμαυρώσουν ούτε να σταματήσουν τη συζήτηση με τον κόσμο. Συνεχίζουμε και άσε τα σκυλιά να ουρλιάζουν».

Πριν από την επίσκεψή του στην Ιεράπετρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρέστη στην ορκομωσία της νέας υποδιοικήτριας της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένης Γιακουμάκη και είχε συνάντηση στο κτίριο της ΔΥΠΕ στο Ηράκλειο με φαρμακοποιούς των νοσοκομείων.

Η κ. Γιακουμάκη γεννήθηκε στα Χανιά, είναι πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής με ειδικότητα στην Ψυχιατρική Νοσηλευτική, Διευθύντρια του δημόσιου ΙΕΚ Βοηθών Νοσηλευτών Γενικής Νοσηλείας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, προϊσταμένη νοσηλευτικών τμημάτων στο Θ.Π.Ψ. Χανίων και εκπαιδεύτρια στη Νοσηλευτική Σχολή Χανίων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι «ξεκινώντας σήμερα την περιοδεία στα νοσοκομεία του Λασιθίου περάσαμε από την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, όπου έγινε μια σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους φαρμακοποιούς των μεγάλων νοσοκομείων της Κρήτης σε μια προσπάθεια ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης, στην οποία υπάρχει πρόβλημα διότι μεταφέρθηκε ένα μεγάλο της δαπάνης που πέρυσι εκτελούσε ο ΕΟΠΥ στα φαρμακεία των νοσοκομείων, και αυτό πρέπει να τεθεί υπό κάποιο έλεγχο, καλύπτοντας πάντα τις ανάγκες των αρρώστων, αλλά μην αφήνοντας να εξελίσσεται μια εκμετάλλευση, να το πω έτσι, του δημόσιου χρήματος που καταναλώνεται στα νοσοκομεία για τον σκοπό αυτό».

Επίσης σημείωσε ότι «υπήρξε μια καταγραφή της εικόνας της φαρμακευτικής δαπάνης που υπάρχει αυτή τη στιγμή και υπήρξαν κάποιες οδηγίες σε σχέση με το πώς κάποια φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται, με το πώς θα πρέπει να αξιοποιηθεί η μονάδα του Πανεπιστημιακού και που εξοικονομεί πολλά πράγματα».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, θα υπάρξει μια κεντρική διαπραγμάτευση με τέσσερις-πέντε μεγάλες εταιρείες που έχουν τη μεγάλη «πίτα» της φαρμακευτικής δαπάνης και έχοντας πρωτότυπα και νέα φάρμακα εκβιάζουν πολύ ακριβές τιμές, που βέβαια δεν είναι ίδιες με τις τιμές που πουλάνε σε άλλες χώρες που δεν βρίσκονται στην ίδια οικονομική κατάσταση με τη χώρα μας.

«Καταλήξαμε σε κάποια πράγματα και συνεχίζουμε την περιοδεία σε νοσοκομεία του Λασιθίου», προσέθεσε.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τα επεισόδια εις βάρος του κ. Πολάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τους προπηλακισμούς και τους τραμπουκισμούς εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, έξω από το νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Τέτοιες μειοψηφικές συμπεριφορές, ελάχιστων, δήθεν 'αγανακτισμένων πολιτών', καμιά σχέση δεν έχουν με τις κοινωνικές διεκδικήσεις. Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη να απομονώσει τους, λίγους, τραμπούκους.

» Η σημερινή επίσκεψη στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας απέδειξε, για άλλη μια φορά, ότι οι απειλές τους πέφτουν στο κενό. Οι υπουργοί, οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ούτε κλείστηκαν, ούτε πρόκειται να κλειστούν στα σπίτια τους. Η θέση τους είναι δίπλα στην κοινωνία, με αυτήν επικοινωνούν, για αυτήν αγωνίζονται. Και φυσικά, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για ποιοτική, δημόσια δωρεάν υγεία θα συνεχιστούν αδιάκοπα.»
health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου