Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Λίστα θανάτου από το ISIS – Ανάμεσά τους και Έλληνες



Ομάδα χάκερ που υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, δημοσίευσαν στο διαδίκτυο με μια μυστική εφαρμογή τα ονόματα 8.138 ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (διευθύνσεις και email) και κάλεσαν τους υποστηρικτές του ISIS να τους σκοτώσουν, όπως αναφέρει η Daily Mirror.

Η λίστα θανάτου που «μοιράστηκε» στο ίντερνετ από το United Cyber Caliphate (UCC) καλεί όσους είναι υπέρ του ISIS να ακολουθήσουν αυτούς τους στόχους και να τους σκοτώσουν με μανία για να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους. Για πρώτη φορά μέσα σε αυτή τη λίστα είναι και Έλληνες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας.




Σε μια εικόνα που έχει επισυναφθεί στις αναρτήσεις γράφει: «Όλος ο κόσμος δεν μπορεί να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος» και μιλάει για «φαντάσματα» και έναν «διαδικτυακό στρατό του χαλιφάτου» και στη φωτογραφία απεικονίζεται ένας μασκοφόρος στρατιώτης να περιπλανιέται σε ένα πεδίο μάχης.


Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες λίστες επικηρυγμένων που έχει διακινηθεί από υποστηρικτές του ISIS και η πρώτη που περιέχει και ονόματα μη αμερικανών πολιτών.
Η λίστα είναι γραμμένη στα αγγλικά και στα αραβικά και ανακαλύφθηκε από το Vocativ που εξειδικεύεται στην έρευνα και αποκωδικοποίηση μηνυμάτων στον παγκόσμιο ιστό.

Οι περισσότεροι στόχοι πάντως βρίσκονται στις ΗΠΑ (7,848), την Αυστραλία (69) και τον Καναδά (312).

Στη λίστα περιέχονται και ονόματα από τη Βρετανία, την Ελλάδα, το Βέλγιο, την Βραζιλία, την Κίνα, την Εσθονία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Γουατεμάλα, την Ινδονησία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Τζαμάικα, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάτ και Τομπάγκο, τη Νότια Κορέα και την Σουηδία

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου