Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Ικανοποίηση των Ικάρων για το κλείσιμο του καλοκαιρινού "ΤZIONI SUMMER BASKETBALL CAMP 2016"



Με εξαιρετική επιτυχία έκλεισε το καλύτερο καλοκαιρινό μπασκετικό καμπ της Βορείου Ελλάδας "ΤZIONI SUMMER BASKETBALL CAMP 2016" που διοργάνωσαν οι 'Ικαροι" Σερρών, με τη συμμετοχή του αδερφού σωματείου των "Ικάρων' Γιαννιτσών ,το οποίο έλαβε μέρος από τις 17 μέχρι και 23 Ιουνίου 2016...
Οι διοργανωτές του 4ου κατά σειρά camp έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την συμμετοχή, αφού σταδιακά στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του ο αριθμός των παιδιών έχει αυξητική τάση παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες που αποτελούν τροχοπέδη για τους γονείς.

Όλοι οι αθλητές-τριες που συμμετείχαν έχυσαν πολύ ιδρώτα στη προσπάθειά τους να βελτιωθούν ακολουθώντας τις οδηγίες των προπονητών κάνοντας ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην ανάπτυξή τους ως αθλητές του μπάσκετ, χωρίς φυσικά να τους λείψουν το παιχνίδι και οι καλοκαιρινές διακοπές.
Στο απαιτητικό πρόγραμμα του φετινού camp τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στο τουρνουά 3χ3 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ( αγώνες και διαγωνισμοί) και να το χαρούν με την ψυχή τους. Επίσης στη διάρκεια του καμπ διδάχθηκαν ασκήσεις ανάπτυξης των βασικών τεχνικών και κινητικών δεξιοτήτων, απαραίτητων για ατομική και ομαδική βελτίωση, των τακτικών δεξιοτήτων για την ανάπτυξη της μπασκετικής ευφυΐας καθώς και μεθόδους ανάπτυξης της φυσικής κατάστασης, απαραίτητων στοιχείων ενός ολοκληρωμένου αθλητή-τριας σε διαφορετικά μάλιστα περιβάλλοντα όπως γήπεδο, θάλασσα, πισίνα και παραλία.
Έτσι για τα νέα παιδιά των "Ικάρων" Γιαννιτσών , η εκμάθηση και η συναναστροφή με μπασκεμπωλίστες-τριες διαφορετικών συλλόγων ,η έννοια της συνεργασίας και η δημιουργία νέας φιλίας, μέσα από το παιχνίδι και την ομαδική προσπάθεια τους βοήθησε ώστε ν' αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες που θα συμβάλλουν στην μπασκετική τους ανάπτυξη- και όχι μόνο. Οι παίκτες της Ακαδημίας μάλιστα διακρίθηκαν τόσο στα βραβεία MVP, ήθους , όσο και στους διαγωνισμούς τριπόντων , σουτ, βολών και παιχνιδιών.
Κατά την διάρκεια του καμπ παρευρέθηκαν γνωστοί παίκτες με σκοπό την διδαχή των μυστικών του μπάσκετ έτσι ώστε να μοιραστούν με τους μικρούς τις γνώσεις και εμπειρίες που έχουν αποκτήσει από την συμμετοχή τους σε υψηλό επίπεδο. Επίσης έδωσαν σημαντικές συμβουλές στα παιδιά ενώ στη συνέχεια έπαιξαν και διασκέδασαν μαζί τους.
Η αυλαία του "ΤZIONI SUMMER BASKETBALL CAMP 2016" λοιπόν έπεσε και τόσο οι διοργανωτές όσο και τα παιδιά τα οποία συμμετείχαν, δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους για την εμπειρία που έζησαν το επταήμερο από 17 έως 23 Ιουνίου.
Η απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση έκλεισε με βραβεύσεις και πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες ενώ η "ψυχή" του καθιερωμένου πλέον καμπ, Σπανός Παναγιώτης, ευχαρίστησε θερμά τους αθλητές-τριες που τίμησαν τον ίδιο και τους συνεργάτες του με την παρουσία τους φέτος. Παράλληλα ανανεώθηκε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι με ακόμα περισσότερες εκπλήξεις και περισσότερο κέφι και όρεξη για μπάσκετ.
Μετά την ολοκλήρωση του 4ου"ΤZIONI SUMMER BASKETBALL CAMP 2016" ο προπονητής των "Ικάρων" Γιαννιτσών Σπόντης Νίκος τόνισε: «Πριν από τέσσερα χρόνια που ξεκινήσαμε ακολουθώντας το "αδελφό" σωματείο των "Ικάρων" Σερρών, βάλαμε υψηλούς στόχους και προσπαθήσαμε να τους κάνουμε πράξη, με πολύ δουλειά ,μ'απώτερο σκοπό να συνδιοργανώσουμε ένα πρότυπο μπασκετικό καμπ το οποίο δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνα που αποτελούν θεσμό Πανελλαδικά ,δίνοντας ώθηση στα παιδιά να φτάσουν ψηλά, απολαμβάνοντας το αγαπημένο τους άθλημα. Η ιδέα έπρεπε να υλοποιηθεί και όχι να μείνουμε στη θεωρία.Πλέον μπορούμε να ισχυριστούμε ότι σε μεγάλο βαθμό τα καταφέραμε, ωστόσο το σημαντικότερο είναι να μην επαναπαυτούμε και να πείσουμε τους αθλητές-τριες ν' ανυπομονούν για την επόμενη συνάντηση, πρώτα ο Θεός ,το επόμενο καλοκαίρι.
Υποσχόμαστε λοιπόν, να είμαστε ακόμα καλύτεροι στη συνέχεια και θα κάνουμε τα πάντα για να το καταφέρουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που για μιά ακόμα φορά μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αλλά ιδιαίτερα τον συνάδελφο Σπανό Παναγιώτη, πάντα πρωτοπόρο και ανήσυχο, για την αγάπη και τη αφοσίωση του στο άθλημα που μας εμπνέει πάντοτε και τους υπευθύνους της κατασκήνωσης ΤΖΙΟΝΙ για την φιλοξενία στις εγκαταστάσεις τους.
Στα παιδιά θέλω τέλος να πώ, συνεχίστε να κάνετε αυτό που αγαπάτε χωρίς να αφήνετε πίσω τις υποχρεώσεις στο σχολείο... Όταν αγαπάς αυτό το οποίο κάνεις, το μπάσκετ, βρίσκεις το κίνητρο να παλεύεις και με σκληρή δουλειά ο στόχος σίγουρα θα επιτευχθεί....Καλό καλοκαίρι σε όλους!...".










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου