Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Εισαγγελέας καλεί Τζιτζικώστα για ύποπτη συμπληρωματική σύμβαση ύψους 10,8 εκατ Ευρώ.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη συμπληρωματική σύμβαση, κόστους 10,8 εκατ. ευρώ, που υπεγράφη για την κατασκευή του δρόμου Ποτίδαιας - Κασσάνδρειας Χαλκιδικής, παρήγγειλε ο εισαγγελέας Διαφοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης.Η παρέμβαση του ανώτερου εισαγγελικού λειτουργού προκλήθηκε ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η επικεφαλής της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, εκφράζοντας φόβους πρόκλησης ζημιάς για το ελληνικό Δημόσιο.Ο αντεισαγγελέας Εφετών ανάθεσε την έρευνα στις οικονομικές διωκτικές Αρχές, ενώ στην παραγγελία του ζητά να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετείται
το αδίκημα της απιστίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (1608).

Σχετικά με την κατασκευή του συγκεκριμένου οδικού άξονα, στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς περιγράφεται πως εγκαινιάστηκε στις 13 Ιουνίου 2016, όμως τρεις ημέρες νωρίτερα υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση με προϋπολογισμό 10.805.096,49 ευρώ.

Εξάλλου, στην ίδια αναφορά τονίζεται ότι το βασικό μέρος της συμπληρωματικής σύμβασης αφορούσε «πρόσθετο μεταφορικό έργο για εισκόμιση θραυστών υλικών Ε4 και αδρανών υλικών οδοστρωσίας και ασφαλιστικών», με προϋπολογισμό για το κομμάτι αυτό 8.674.456 ευρώ.

Η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης και πρώην βουλευτής, επισημαίνει ότι συντρέχει περίπτωση σοβαρής ζημιάς του Ελληνικού Δημοσίου και δη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που δύναται να έχει προκληθεί από παράνομες ενέργειες και παραλείψεις των αρμόδιων οργάνων και υπηρεσιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Νάτα μααααςςςς……. Να τον χαίρονται αυτοί που τον στήριζαν και για αρχηγό της ΝΔ και που τον στηρίζουν ακόμα περιμένοντας πως και πως την στιγμή που θα ξαναδιεκδικήσει την αρχηγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή