Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

40.000 αιτήσεις στον ΟΑΕΔ για τα 8μηνα σε μόλις τρεις ημέρες!

Η αν. υπουργός Εργασίας κ. Αντωνοπούλου έκανε σήμερα γνωστό ότι στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο πλέον είναι για οκτώ και όχι πέντε μήνες, ενώ πλαισιώνεται από διάφορες υποστηρικτικές δράσεις έχουν γίνει ήδη 40.000 αιτήσεις στον ΟΑΕΔ «Έχουμε μέχρι σήμερα στο πρόγραμμα, που βγήκε πριν από τρεις ημέρες, πάνω από 40.000 αιτήσεις.


Είναι ελκυστικό, διότι οι 8 μήνες εξασφαλίζουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα, ένσημα, κατώτατο βασικό μισθό, ο οποίος όμως πληρώνεται κάθε μήνα και έτσι είναι ένα περιβάλλον, το οποίο σηματοδοτεί ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους, πως όταν επανέρχονται στην αγορά αυτές είναι οι μίνιμουμ συνθήκες στη χώρα μας που πρέπει να τηρούνται» τόνισε.

«Ξέρετε ότι υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάζονται και δεν έχουν πληρωθεί για έξι και οκτώ μήνες [...]Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα 25% αδήλωτης εργασίας, άρα εμείς σαν κράτος έχουμε την υποχρέωση στην επανένταξη και στην επανενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων να σηματοδοτούμε το τι θα πρέπει να ισχύει» πρόσθεσε.

Η κ. Αντωνοπούλου διευκρίνισε ότι μετά τους 8 μήνες όσοι επωφεληθούν του προγράμματος θα έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας και να πάρουν επίδομα ανεργίας, παρότι, όπως εξήγησε «η φιλοδοξία μας είναι το επίδομα ανεργίας να το μετατρέψουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε επίδομα εργασίας, δηλαδή να χρησιμοποιείται αυτό το ποσό σαν υποστήριξη του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους προς τον ιδιωτικό τομέα, να τους ενθαρρύνουμε να κάνουν προσλήψεις, γιατί το πρόβλημα της ανεργίας λύνεται μόνο όταν θα μπορούμε σαν οικονομία να έχουμε καινούριες θέσεις εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου