Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Σύντομα στη Βουλή ο νόμος για εθελοντική αποκάλυψη περιουσίας



Για το Πρόγραμμα Οικειοθελούς Γνωστοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο θα δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους μη συνεπείς φορολογούμενους, οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες ώστε το νομοσχέδιο, που θα περιέχει και διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου, να κατατεθεί πολύ σύντομα στη Βουλή, αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.).

«Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά. Δεν θα δοθεί καμιά αμνηστία στα «μαύρα κεφάλαια», υποστήριξε μάλιστα κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.


Ειδικότερα, θέμα συζήτησης στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.), που συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, αποτέλεσε έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και το θεσμικό πλαίσιο του Προγράμματος Οικειοθελούς Γνωστοποίησης Περιουσιακών Στοιχείων, το οποίο θα δίνει μια τελευταία δυνατότητα στους μη συνεπείς φορολογούμενους να γνωστοποιήσουν τα αδήλωτα περιουσιακά τους στοιχεία, πριν επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση διαπίστωσης αναληθών φορολογικών δηλώσεων.

«Οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα περιέχουν και τις διατάξεις για την εφαρμογή του περιουσιολογίου, να κατατεθούν πολύ σύντομα στη Βουλή» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μαξίμου: Καμιά αμνηστία στα «μαύρα κεφάλαια»

«Ο κύριος φόρος θα πληρωθεί κανονικά. Δεν θα δοθεί καμιά αμνηστία στα «μαύρα κεφάλαια», υποστήριξε κυβερνητική πηγή, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση οριστικοποιήθηκε η βασική πρόβλεψη του προωθούμενου νομοθετήματος, ότι ο φόρος για τη νομιμοποίηση «μαύρων καταθέσεων» θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά τον χρόνο που αποκτήθηκε το εισόδημα που δεν δηλώθηκε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρχουν εκπτώσεις από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα, καθώς και απαλλαγή από τυχόν ποινικές ευθύνες για απόκρυψη εισοδήματος.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου