Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Πρώτη παράταση για δηλώσεις στο Κτηματολόγιο.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους εσωτερικού έως τις 4 Αυγούστου 2016 για όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων των Καλλικρατικών Δήμων Πέλλας και Σκύδρας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την απόφαση της ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 690/5/28-6-2016).Επισημαίνουμε στους πολίτες ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική βάσει νόμου άλλως επέρχονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν
πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης, δηλ. έως την 4η Αυγούστου, για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η προθεσμία λήγει στις 4 Οκτωβρίου 2016.

Η δήλωση υποβάλλεται στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας και τα αρμόδια γραφεία εμφανίζονται αναλυτικά παρακάτω:

Δήμος Πέλλας (Άγιος Λουκάς, Αγροσυκιά, Άθυρα, Ακρολίμνη, Αξός, Αραβησσός, Αχλαδοχώρι, Γαλατάδες, Γιαννιτσά, Δάφνη-Αγ. Γεώργιος. Δροσερό, Δυτικό, Εσώβαλτα, Καρυώτισσα, Κρύα Βρύση, Λάκκα, Λιπαρό, Μελίσσι, Μυλότοπος, Νέα Πέλλα, Παλαιός Μυλότοπος, Παλαίφυτο, Πέλλα, Πλαγιάρι, Ραχώνα, Τριφύλλι-Γυψωχώρι)

Δ & Μ. Παπαδοπούλου & Παπαϊωάννου, Τ.Κ. 58100, Γιαννιτσά, τηλ.2382083333


Δήμος Σκύδρας (Άνυδρο, Αρσένι, Άσπρο, Δάφνη, Καλή, Καλλίπολη, Καλύβια, Κρανέα, Μάνδαλο, Πετριά, Προφήτης Ηλίας, Σκύδρα)

Αργυρουπόλεως 14-16, ΤΚ 58500, Σκύδρα, τηλ. 2381052300


Ωράριο Λειτουργίας Γραφείων
08:00-16:00 καθημερινά
08:00-20:00 κάθε Τετάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου