Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Κατασκήνωση αναρχικών στο ΑΠΘ.Η αποθέωση ενός κράτους ντροπή!

Το σίριαλ της ντροπής με το παράνομο κάμπινγκ στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από τους αναρχικούς, αλληλέγγυους στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αποτυπώνει με τον πιο παραστατικό τρόπο την εικόνα ενός κράτους πλήρους ασυδοσίας που έχει εμπεδώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της 18μηνης διακυβέρνησής της. Οι πανεπιστημιακές αρχές, καθώς και ο δήμαρχος της πόλης, καταδικάζουν σε σκληρή γλώσσα το «φεστιβάλ» και κάνουν λόγο για ανομία την οποία συνιστούν οι καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων, οι φθορές και τα άλλα αδικήματα που τελούνται. Μόνο που το υπουργείο Παιδείας παραμένει εξαφανισμένο, βλέποντας τη δημόσια
περιουσία να βρίσκεται στο έλεος των αναρχικών και να καταστρέφεται.

Αυτή είναι άλλωστε η πάγια τακτική της κυβέρνησης Τσίπρα, η οποία, πέραν της απόλυτης μπαχαλοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, με συνειδητή πολιτική επιλογή της παρακολουθεί με απάθεια τα φαινόμενα παραβίασης της νομιμότητας και καταστροφής της δημόσιας περιουσίας από τους γνωστούς μπαχαλάκηδες.

Oπως στην περίπτωση του «κράτους» των Εξαρχείων, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την υπόλοιπη χώρα και οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές κάνουν κυριολεκτικά ό,τι θέλουν, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς. Μάλιστα, έχουν καθιερώσει πλέον κάθε Σάββατο βράδυ να κλείνουν την Πατησίων, να πετούν μολότοφ και να εισβάλλουν ανενόχλητοι στο Πολυτεχνείο. Οπως επίσης έγινε και στην Ειδομένη, όπου γίναμε ρεζίλι σε όλη την Ευρώπη, όταν παραδόθηκε η διοίκηση των παράνομων καταυλισμών στους αλληλέγγυους και έκλεισε η σιδηροδρομική γραμμή με τον κράτος να είναι απόν.

Έτσι και τώρα κάνει το ίδιο πράγμα η κυβέρνηση απέναντι στο πρωτοφανές σκηνικό του ΑΠΘ, όπου εκατοντάδες αναρχικοί από την Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρώπης διοργανώνουν την παράνομη σύναξη του No border camp κάνοντας ανενόχλητοι καταλήψεις και καταστροφές, με την κυβέρνηση να είναι απλός παρατηρητής, παρότι οι πρυτανικές αρχές είχαν ενημερώσει το υπουργείο και την Αστυνομία.

Την ώρα που η κυβέρνηση καλεί τους Έλληνες πολίτες να τηρούν τη νομιμότητα και να εκπληρώνουν τις οικονομικές, φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους, η ίδια δίνει την εντύπωση, είτε λόγω ιδεοληψιών είτε λόγω ανικανότητας είτε και των δύο μαζί, ότι το κράτος είναι ανύπαρκτο.

1 σχόλιο: