Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Συνάντηση στελεχών ΑΝΕΛ Πέλλας με την Υπουργό Τουρισμό κα. Έλενα Κουντουρά



''Στις 9 Ιουλίου 2016,ημέρα Σάββατο, η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν.Πέλλας  συναντήθηκε με την  Υπουργό  Τουρισμού κα .Έλενα Κουντουρά στο Λουτράκι Αριδαίας. Ο Πρόεδρος Ντιούδης Αντώνιος και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής αφού καλωσόρισαν  την κα Υπουργό συζήτησαν μαζί της για τα προβλήματα  που αφορούν το Νομό μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:

Η αξιοποίηση της σημαντικότερης ιστορικής περιόδου,  του Μ. Αλεξάνδρου, στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του  Νομού μας,
Η εντατικοποίηση των ανασκαφικών εργασιών στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας,
Η διάθεση ικανοποιητικών πόρων για εκτεταμένες ανασκαφές στον αρχαιολογικό χώρο Λόγγος  της Έδεσσας,
Η αξιοποίηση και προβολή των καταρρακτών της Έδεσσας,
Η συνέχιση της προβολής των Λουτρών Αριδαίας(Πόζαρ) και
Η μακρόπνοη αξιοποίηση του χιονοδρομικού  Κέντρου Βόρα.
Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής ζήτησε από την κα  Υπουργό  ο Ν.Πέλλας να είναι πλέον ένας αυτοτελής προορισμός. Οι οργανωμένες επισκέψεις στο Νομό να ξεκινούν και να τελειώνουν στο Νομό. Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα αύξησης της τουριστικής κίνησης στις πόλεις Έδεσσας και Γιαννιτσών ύστερα από δράσεις που θα αναλάβουν οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με το Υπουργείο.
Η κα. Υπουργός  δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής δηλώνοντας ότι η Πέλλα έχει πολλές δυνατότητες για να αναπτυχθεί τουριστικά, απλά χρειάζεται να δουλέψουμε σωστά για να την αναδείξουμε και έχει τη διάθεση για να το πράξει.
Πέραν αυτών τέθηκαν υπόψη της κας Υπουργού από τον Ντιούδη Αντώνιο,ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τις τρίτεκνες οικογένειες αλλά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Κυριώτερα των οποίων είναι η στήριξή της για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολυτέκνους, την  ένταξη των τριτέκνων στις αυτές προϋποθέσεις και εισοδηματικά  κριτήρια για τον κοινωνικό τουρισμό , την συμβολή της για την έγκαιρη προώθηση  Υπουργικής Απόφασης για την δωρεάν είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία των πολυτέκνων και τριτέκνων, όπως είχε αναγγείλει  ο Υπουργός Τουρισμού κ. Μπαλτάς.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου