Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Λαγκάρντ."Το ΔΝΤ απέτυχε στην Ελλάδα και το πληρώνουν οι Έλληνες"

«Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη», δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Financial Times. «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε.Η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι το ΔΝΤ είναι απλά ο «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» στην Ελλάδα, ιδιαίτερα καθώς υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Στη συνέντευξη που έδωσε, με αφορμή την έναρξη της δεύτερης θητείας της αυτό τον μήνα ως επικεφαλής του ΔΝΤ, δήλωσε ότι θέλει το Ταμείο να πάει «βαθύτερα» και «πιο μακριά» στην εργασία του σε θέματα, όπως αυτό της εισοδηματικής ανισότητας.

Να υπενθυμίσουμε βέβαια πως την εμπλοκή του ΔΝΤ στην προσπάθεια «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας την είχε ζητήσει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνεννόηση με τον πρώην διευθυντή του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου