Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

Σε εξέλιξη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία καθώς o τουρκικός στρατός ανακοίνωσε αργά σήμερα πως κατέλαβε την εξουσία για να αποκαταστήσει την δημοκρατική τάξη. O Πρωθυπουργός της χώρας Μπιλαλί Γιλντιρίμ αναγνώρισε σε δηλώσεις του ότι βρίσκεται σε εξέλιξη πραξικόπημα από μερίδα των ένοπλων δυνάμεων αλλά ότι «αυτή η κυβέρνηση εκλεγμένη από το λαό παραμένει να έχει τον έλεγχο». Αναμένεται διάγγελμα και του τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που φέρεται να είναι ασφαλής. 

H γέφυρα του Βοσπόρου αλλά και του Σουλτάνου Φατιχ Μεχμέτ έχουν αποκλειστεί από στρατιωτικά οχήματα ενώ σύμφωνα με το CNN Turkey στρατιωτικά οχήματα και μονάδες του στρατού έχουν αναπτυχθεί στις εισόδους της γέφυρας. Παράλληλα, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τεθωρακισμένα έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
Ανώνυμες πηγές της τουρκικής κυβέρνησης αναφέρουν σε διεθνή πρακτορεία ότι στρατιωτικές κινήσεις έχουν καταγραφεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Τουρκίας ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan το σύνολο των δυνάμεων της αστυνομίας στην Άγκυρα έχει τεθεί σε επιφυλακή. Παρά το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν κλείσει, μαρτυρίες κάνουν λόγο για πτήσεις αεροσκαφών και στην πρωτεύουσα Άγκυρα. 

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου