Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η ζήλια βλέπει από μικροσκόπιο!



Της Μαρίας Σαρίδου

Το μυαλό της γυναίκας είναι συνεχώς γεμάτο από ερωτήματα, η ψυχοσύνθεσή της δε πολύ διαφορετική από εκείνη του άντρα. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που οι άντρες δεν μπορούν να τις ψυχολογήσουν και καμιά φορά βρίσκουν την συμπεριφορά τους αλλόκοτη.
 Η ζήλια είναι ένα αίσθημα το οποίο μπορεί να σε φέρει στο σημείο να φερθείς πολύ διαφορετικά απ’ ότι πίστευες ότι θα μπορούσες, να δεις δηλαδή τον εαυτό σου να κάνει πράξεις που υπό άλλες συνθήκες δεν θα έκανε ποτέ.
Για μία γυναίκα αυτό συμβαίνει αναμφισβήτητα, καθώς όταν βασανίζει κάτι το μυαλό της, εκείνη έχει την μανία να τα σκαλίζει όλα μέχρι να βρει τις απαντήσεις που χρειάζεται. Τις βρίσκει όμως;
Δεν υπάρχει «φάρμακο» για την ζήλια, παρόλο που μερικές φορές φτάνει σε σημείο αρρώστιας.  Αν αισθάνεσαι πως κάτι σε πνίγει και αρχίζεις να ζηλεύεις, τότε ο μόνος που μπορεί να σε καθησυχάσει είναι ο σύντροφος σου. Κι αν εκείνος δεν έχει αυτή την ικανότητα, λυπάμαι αλλά θα πρέπει να παλέψεις μόνη σου. 
Οι άντρες τα έχουν πολύ πιο απλά στο μυαλό τους όταν εσύ νομίζεις  πως όντως κάτι πάει στραβά. Αν για παράδειγμα εσύ αισθάνεσαι την ζήλια να έχει φτάσει στο κόκκινο ενώ αυτός δεν θεωρεί πως τίθεται θέμα, δεν θα κάτσει να σε καθησυχάσει, ώρες, μέρες όπως ίσως θα έκανες εσύ.
Ναι η ζήλια είναι απαραίτητη σε μία σχέση, της δίνει μια γοητεία, μια τσαχπινιά, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνεις. Αν πάλι μετά από την εξήγηση του συντρόφου σου συνεχίζεις να αισθάνεσαι ανασφάλεια, τότε αυτό πλέον γίνεται προσωπικό σου θέμα. Αν όντως συμβαίνει κάτι και το αντιλαμβάνεσαι σαν να λες «δεν μπορεί να συμβαίνουν όλα στο μυαλό μου» τότε καλά θα κάνεις να δώσεις χώρο στον εαυτό σου. Αν όμως είναι όντως στο μυαλό σου, τότε προσπάθησε να είσαι πιο χαλαρή, άλλωστε στους άντρες δεν αρέσει η πίεση. Σε όποια ηλικία κι αν είναι η φράση «με πιέζεις» είναι δεδομένη. Μη το κάνεις λοιπόν.
Η ζήλια είναι ικανή να σε φέρει σε σημείο να δεις τον εαυτό σου να αλλάζει πρόσωπο. Μπορεί να υποτιμήσεις τον εαυτό σου, να ταπεινώσεις την αξιοπρέπεια σου και το χειρότερο; Εμείς οι γυναίκες έχουμε  την τάση να νομίζουμε  πως είμαστε βασίλισσες και πως ο θρόνος στην καρδιά αυτού που αγαπάμε είναι πάντα η θέση μας και δεν θα πέσουμε ποτέ από εκεί. Όμως ας μη ξεχνάμε κάτι πολύ σημαντικό, η ζήλια έχει την δυνατότητα να σε αλλάξει και να νιώσεις πολύ περίεργα με τον εαυτό σου, έναν εαυτό που δεν είχες ξαναδεί ποτέ πριν. Και το κακό είναι πως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι το να νιώθεις περίεργα με εσένα είναι ήδη μεγάλη πτώση.

Όταν αγαπάς λοιπόν καμία φορά πρέπει να κάνεις υποχωρήσεις. Όχι πάντα για να νιώσει καλύτερα ο σύντροφος σου, αλλά γιατί αργότερα θα νιώθεις και εσύ καλά με τον εαυτό σου. Προσπάθησε να καταπολεμήσεις  την ζήλια με την αγάπη που διαθέτεις για τον άλλον, γιατί εκείνη είναι πιο σημαντική από κάποιες στιγμές φόβου και ανασφάλειας που προκαλούν την ζήλια. Άλλωστε όπως είχε πει και ένας Αμερικάνος Χιουμορίστας ονόματι JoshBillings«Η αγάπη βλέπει από τηλεσκόπιο ενώ η ζήλια από μικροσκόπιο!»



Πηγή: igynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου