Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Ψαράς κακοποίησε θαλάσσια χελώνα και ανέβασε το βίντεο στο facebook



Οι απαράδεκτες εικόνες κάνουν τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αποτροπιασμό. Η καταγγελία σε βάρος του οδήγησε τις Λιμενικές Αρχές να παρέμβουν.
Μια άτυχη χελώνα καρέτα- καρέτα κατάφερε να πιάσει ένας ψαράς στην Κατερίνη που αντί να την απελευθερώσει αμέσως καθώς πρόκειται για προστατευόμενο είδος υπό εξαφάνιση, ο ψαράς θεώρησε πως μπορεί να διασκεδάσει με το ζώο τόσο αυτός όσο και οι διαδικτυακοί του φίλοι.

Σύμφωνα με το zoosos.gr το βίντεο που ανέβασε  ο ψαράς στο λογαριασμό του στο facebook κάνει το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αποτροπιασμό. Όπως φαίνεται στις εικόνες ο ψαράς χτυπά το ζώο στο κεφάλι, το κρατά όρθιο βάζοντάς το να περπατήσει και με το φίλο που τραβά το βίντεο γελούν και το χαρακτηρίζουν "θεριό". Όπως αναφέρεται στο ίδιο ρεπορτάζ ο ψαράς ανέβασε το βίντεο όχι μία αλλά δύο φορές προφανώς θεωρώντας τις πράξεις του μεγάλο κατόρθωμα.
Όπως αναφέρει το e-thessalia μετά τις καταγγελίες ταυτοποιήθηκε ο 58χρονος ψαράς σε βάρος του οποίου η οικεία αρμόδια Λιμενική Αρχή σχημάτισε δικογραφία για παράβαση των άρθρων 16 παρ. (Α) και (Β) σε συνδυασμό με το άρθρο 20 του Ν.4039/2012 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τον Ν. 4235/2014.


Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο που τράβηξαν και ανέβασαν τα «ανθρωπόμορφα» τέρατα.




Φρίκη και στη Νάξο
Το παραπάνω περιστατικό  έρχεται στη δημοσιότητα λίγες μέρες μετά τον βασανισμό άλλης μιας χελώνας καρέτα-καρέτα αυτή τη φορά στη Νάξο. Όπως δημοσίευσε ο Σύλλογος για την Προστασία της Άγριας Ζωής στο νησί μια χελώνα καρέτα-καρέτα που βρέθηκε νεκρή στην παραλία της λαγκούνας είχε θανατωθεί με μαφιόζικη μέθοδο.
Συγκεκριμένα, άγνωστοι έδεσαν στο πίσω πόδι του ερπετού ένα μπουκάλι με τσιμέντο με αποτέλεσμα το άτυχο ζώο να μην μπορεί να βγει στην επιφάνεια και να πεθάνει αργά και βασανιστικά από ασφυξία. "Άνθρωποι" με τέτοια δράση είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για κάθε ανυπεράσπιστο πλάσμα και όχι μόνο για κάποια χελώνα που βρέθηκε στη πορεία τους" αναφέρει ο Σύλλογος στην ανάρτησή του.







news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου