Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ερώτηση Ευρωβουλευτών του KKΕ για την κατάργηση επιστροφής ΦΠA των αγροτών



Mε την κατάργηση επιστροφής ΦΠA 3% και τον αποκλεισμό πολλών αγροτών από το ειδικό καθεστώς ΦΠA συνεχίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙZA - ANΕΛ και ΕΕ την επίθεση σε βάρος των φτωχών αγροτών, τονίζει ο ευρωβουλευτής του KKΕ Σωτήρης Zαριανόπουλος σε ερώτησή του για το θέμα αυτό προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
H ερώτηση έχει ως εξής :

"Με νόμο που ψήφισε η ελληνική κυβέρνηση, καταργείται η ισχύουσα επιστροφή ΦΠΑ, ύψους 3%, που δικαιούνταν αγρότες που παραδίδουν προϊόντα παραγωγής τους από λαϊκές αγορές ή από δικό τους κατάστημα ή πραγματοποιούν εξαγωγές ή παραδόσεις των προϊόντων τους προς άλλο κράτος μέλος της EE, ενώ με το νέο τρόπο υπολογισμού της αξίας των πωλήσεων που πραγματοποιούν, πολλοί αγρότες αποκλείονται από την ένταξή τους στο ειδικό καθεστώς επιστροφής ΦΠΑ.  
Η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται να προστεθεί στα μέτρα εναντίον των αγροτών (φορολογικό, ασφαλιστικό) που κυβέρνηση και ΕΕ προώθησαν το προηγούμενο διάστημα και πλήττει κυρίως τους φτωχούς αγρότες που διαθέτουν προϊόντα στις λαϊκές αγορές κι αυτούς με χαμηλά εισοδήματα, μεγαλώνοντας τη φοροληστεία της φτωχομεσαίας αγροτιάς. 
Δεδομένου ότι όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου η κατάργηση αυτή «….κρίνεται απαραίτητη, καθώς έχει ξεκινήσει διαδικασία έρευνας παράβασης σε βάρος της χώρας μας» γιατί η σχετική διάταξη του Κώδικα ΦΠΑ. «αντίκειται στις διατάξεις της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ».

Ερωτάται η Ευρ. Επιτροπή : πώς τοποθετείται στο γεγονός ότι :

- η διαδικασία παράβασης που έχει ξεκινήσει στρέφεται ενάντια στους φτωχομεσαίους αγρότες επιβάλλοντας σε βάρος τους νέα φορολογικά βάρη
;

- η ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα που εφαρμόζουν ελληνική κυβέρνηση και ΕΕ ξεκληρίζουν τους φτωχομεσαίους αγρότες με στόχο τη συγκέντρωση της αγροτικής γης και παραγωγής στις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις;
".
29/07/2016                          Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου