Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Η Seagate παρουσιάζει το μεγαλύτερο σκληρό δίσκο του κόσμου



Η Seagate ανακοίνωσε σήμερα τον μεγαλύτερης χωρητικότητας σκληρό δίσκου στον κόσμο για τους χρήστες επιτραπέζιων υπολογιστών, με την εισαγωγή ενός νέου χαρτοφυλακίου σκληρών δίσκων υψηλής χωρητικότητας 10TB.
Πρώτον, οι Barracuda Pro δίσκοι είναι προϊόντα 3.5-ιντσών διαθέσιμα σε έως και 10TB. Τα Barracuda Pro προσφέρουν σταθερή ταχύτητα μεταφοράς 220MB / s, 300TB / όριο εγγραφής ανά έτος (σε 24 × 7 λειτουργία). Συνδυάζει επίσης 10TB σε 7200 RPM για εξαιρετική απόδοση και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας για να βοηθήσει να κρατήσετε το κόστος κίνησης λειτουργίας σε χαμηλά επίπεδα, καθώς και μια 5-ετή εγγύηση.

Η μονάδα Barracuda Pro 10TB δεν βασίζεται σε shingled Magnetic Recording και δεν φαίνεται να χρησιμοποιεί ήλιο. Χρησιμοποιεί Συμβατική μαγνητική εγγραφή, το οποίο σημαίνει ότι δεν θα υποστεί αποτυχία απόδοσης κατά την εγγραφή δεδομένων. Επίσης, τα συμβατικά Barracuda Pro δεν περιλαμβάνουν κανένα flash NAND και τα DRAM της (τώρα μέχρι και 256MB για τις μονάδες 10TB) έχουν αυξηθεί για να συμβαδίζουν με την αυξημένες δυνατότητες αποθήκευσης.
Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης, η μονάδα καταναλώνει μόλις 6,8 watt και κατά τη διάρκεια της αδράνειας 4,5 watt, που την κάνει πραγματικά πολύ χαμηλής ισχύος σε σχέση με τα πρότυπα σκληρού δίσκου, σύμφωνα με την Seagate. Η νέα 10TB Barracuda Pro έχει τιμή καταλόγου $ 534.99.
Η Seagate ανακοίνωσε επίσης δύο άλλα μοντέλα 10TB που κοστίζουν λιγότερο, αλλά δεν στοχεύουν για desktop: ο 10TB IronWolf είναι για NAS (network attached storage) εφαρμογές και κοστίζει $ 469.99 και ο 10TB Skyhawk επεξεργαστής για χρήση βίντεο-επιτήρησης που κοστίζει $ 459.99. Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν με εγγύηση τριών ετών. Περαιτέρω τα Barracuda Pro, IronWolf και Skyhawk θα είναι διαθέσιμα μόνο με SATA (Serial Advanced Technology Attachment) διεπαφές.

secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου