Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Προφυλακιστέος ο 77χρονος για την τραγωδία στην Αίγινα



Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά μετά τη διαφωνία την περασμένη Παρασκευή ανάμεσα στην ανακρίτρια και την εισαγγελέα
Προφυλακιστέο έκρινε την Πέμπτη το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά τον 77χρονο Θρασύβουλο Λυκουρέζο για το ναυτικό δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς στην Αίγινα με βούλευμά του μετά τη διαφωνία που είχαν την περασμένη εβδομάδα η ανακριτής και η εισαγγελέας που χειρίζονται την υπόθεση για την τύχη του ηλικιωμένου.


Την περασμένη Παρασκευή μετά τη διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είχε τεθεί σε κατ' οικον περιορισμό στο πολυτελές σπίτι του στο Κολωνάκι.

Κατά πληροφορίες υπέρ της προφυλάκισης του 77χρονου είχε ταχθεί η εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ της επιβολής περιοριστικών όρων για τον Λυκουρέζο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπέρ της πρόταση της εισαγγελέος τάχθηκαν δύο μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ενώ μειοψήφισε ένα μέλος που τάχθηκε υπέρ της ανακρίτριας.

Στην απολογία του την περασμένη Παρασκευή ο ηλικιωμένος χειριστής του σκάφους που σκόρπισε το θάνατο στην Αίγινα το μεσημέρι της Τρίτης 16 Αυγούστου είχε υποστηρίξει ότι ευθύνη για το ναυτικό δυστύχημα έχει ο ιδιοκτήτης της λάντζας λέγοντας ότι «το σκάφος Αντωνία με έβλεπε προς τη δεξιά του πλευρά», τονίζοντας ότι είχε τεταμένη την προσοχή του κυρίως προς τα δεξιά όταν ξαφνικά αντιλήφθηκε την παρουσία «ακριβώς λίγα μέτρα μπροστά από την πλώρη άλλου σκάφους το οποίο διασταύρωνε την πορεία μου από τα αριστερά προς τα δεξιά». Η αιφνίδια εμφάνιση του σκάφους υποστήριξε ότι αποτέλεσε την αιτία της πρόσκρουσης. 
Το πιο εξοργιστικό πάντως σημείο της απολογίας του ήταν όταν αναφέρει ότι δεν βοήθησε τους ναυαγούς γιατί παρασυρόταν και δεν τους πέταξε καν σωσίβια γιατί «η εκτόξευση σωσιβίων από το παρασυρόμενο Duende αντίθετα προς τη φορά του ανέμου από υπερήλικες σε κατάσταση σοκ πανικού δεν θα μπορούσε επ ουδενί να έχει θετικά αποτελέσματα»! Υποστήριζε, δε, πως τα σωσίβια δεν προσφέρονταν για μακρινές ρίψεις γιατί ήταν ελαφριά.
Κούγιας: Αυτονόητη η απόφαση για ένα τέτοιο έγκλημα

Σε δήλωσή του μετά την έκδοση του βουλεύματος ο δικηγόρος των θυμάτων Αλέξης Κούγιας χαρακτήρισε την προφυλάκιση του 77χρονου «αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα».

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια έχει ως εξής:

Η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά ήταν αυτονόητη για ένα τέτοιο έγκλημα με τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το δικηγορικό μας γραφείο εκτελώντας την εντολή των συγγενών των θυμάτων και των ίδιων των θυμάτων που έχουν επιβιώσει, θα πράξει επίσης το αυτονόητο, δηλαδή να συνεργαστεί με την κα Ανακριτή, ώστε να αναδειχθούν τα γεγονότα όπως αληθινά συνέβησαν, και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι όσοι διέπραξαν παράνομες πράξεις, είτε κατά την διάρκεια του εγκλήματος, είτε μετά από αυτό. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου