Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Επίδειξη δύναμης η εθνική πόλο κόντρα στη Βραζιλία με 9-4 και φουλ για πρωτιά ομίλου



Η Εθνική Ελλάδος στο καλύτερο της παιχνίδι στο Ρίο, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Βραζιλία (9-4), προκρίθηκε κι ονειρεύεται βάθρο!

Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έκαναν εκείνο ακριβώς που απαιτούσε η περίσταση και δεν ήταν άλλο από τη νίκη, ώστε να αποφευχθούν περιπέτειες, οι οποίες υπό συνθήκες θα μπορούσαν αν μας αφήσουν εκτός προημιτελικών. 

Το σχέδιο του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σε ένα ακόμη ματς ήταν απροσπέλαστη άμυνα και κλείσιμο των οδών των Σελεσάο προς το τέρμα και η εφαρμογή του ήταν παραπάνω από εξαιρετική. 
Οι οικοδεσπότες, έχοντας τον αέρα των τριών νικών στα τρία προηγούμενα ματς, πιθανότατα και να υπερτίμησαν τις δυνατότητες τους και το πλήρωσαν. 
Σε ότι αφορά στο ματς τώρα, η άμυνα και η καλή λειτουργία στην επίθεση και ειδικά στον παίκτη παραπάνω, είχαν ως αποτέλεσμα η εθνική να ξεφύγει από την αρχή στο σκορ και να παίξει ελεύθερα χωρίς άγχος. Το σκορ άνοιξε από νωρίς ο Φουντούλης (6:45) με τους Βραζιλιάνους να ισοφαρίζουν αμέσως με τον Βρλιτς. Ο αρχηγός της ομάδας Χρήστος Αφρουδάκης διπλασίασε τα τέρματα (4:18), με τον Αλέξανδρο Γούνα να σκοράρει 6’’ πριν την εκπνοή του οκταλέπτου.
Στο δεύτερο οκτάλεπτο, με την ίδια συγκέντρωση και «γρανιτένια» άμυνα δεν αφήσαμε τους Βραζιλιάνους να πλησιάσουν στο σκορ. Ο Γενηδουνιάς αύξησε τη διαφορά σε 4-1 με γκολ που πέτυχε με την έναρξη της περιόδου (6:52), με τον Ντα Κόστα να μειώνει με μακρινό σουτ στο 3:34. 
Ίδια περίπου και η εικόνα στο τρίτο οκτάλεπτο, με τον Δερβίση να σκοράρει στο 7:14 κάνοντας το 5-2 και τον Δελακά να ανεβάζει το δείκτη στο 6-2 (3:55). Οι Βραζιλιάνοι μείωσαν με τον Περόνε (2:58), ωστόσο ο Γούνας απάντησε στην επόμενη επίθεση (2:14) αυξάνοντας και πάλι τη διαφορά στα 4 γκολ. Οι καριόκας στα 0:50 πριν από την εκπνοή σκόραραν με τον Ντα Κόστα. 
Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι Βραζιλιάνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως δέχτηκαν τη μοίρα τους, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα στο τουρνουά. Στο 5:31 ο Δερβίσης έκανε double score 8-4, με τον Φουντούλη να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης και να διαμορφώνει το τελικό 9-4. 
Με την νίκη αυτή το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα περνά στην κορυφή της βαθμολογίας του α' ομίλου με 6 βαθμούς, όσους και η Βραζιλία, η οποία όμως έπεται, λόγω της αποψινής της ήττας.
Τελευταίο παιχνίδι για τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου στην φάση των ομίλων είναι κόντρα στην Αυστραλία την προσεχή στις 02:10 το πρωί της Δευτέρας. Η Αυστραλία έχει μία ήττα από την Βραζιλία με 8-7, μία ισοπαλία με την Ουγγαρία με 9-9 και μία νίκη κόντρα στην Ιαπωνία με 8-6.
Ελλάδα – Βραζιλία 9-4
Οκτάλεπτα: 3-1, 1-1, 3-1, 2-0
Ελλάδα: Φουντούλης 2, Αφρουδάκης 1, Γούνας 2, Γενηδουνιάς 1, Δερβίσης 2, Δελακάς 1
Βραζιλία: Βρλιτς 1, Ντα Κόστα 2, Περόνε 1


Η βαθμολογία του Α' ομίλου
1. Ελλάδα 6
2. Βραζιλία 6
3. Ουγγαρία 5
4. Αυστραλία 3
5. Σερβία 2
6. Ιαπωνία 0
*Σερβία και Αυστραλία έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο.

gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου