Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Σύμφωνα με έρευνα, η τεμπελιά είναι σημάδι...υψηλής ευφυΐας



Αμερικανική ερευνητική αμερικανική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πνευματώδεις άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο ανεμελιάς από ότι οι τριγύρω τους και ότι βαριούνται πιο δύσκολα με αποτέλεσμα να περνάνε περισσότερο χρόνο σκεπτόμενοι.
Μπορεί οι πιο ενεργητικοί άνθρωποι να κάνουν περισσότερες φυσικές δραστηριότητες καθώς χρειάζεται να ενεργοποιήσουν τους εγκεφάλους τους με εξωτερικές δραστηριότητες ή να
ξεφύγουν από τις σκέψεις τους ή γιατί βαριούνται εύκολα.

Οι ερευνητές από το Florida Gulf Coast University έκαναν σε μία ομάδα φοιτητών ένα κλασικό τεστ το οποίο μετράει 3 δεκαετίες ύπαρξης. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Journal of Health Psychology και χαρακτηρίστηκαν ως «υπερβολικά σημαντικά».

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Todd McElroy, επέλεξαν 30 σκεπτόμενους φοιτητές και 30 μη σκεπτόμενους από τους συμμετέχοντες. Για τις επόμενες 7 ημέρες και οι 60 φορούσαν μια συσκευή στον καρπό τους η οποία μετρούσε τα βήματά τους και τα επίπεδα δραστηριοτήτων τους, δίνοντας πληροφορίες για το πόσο ενεργοί είναι.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η ομάδα των σκεπτόμενων ήταν πολύ λιγότερο δραστήρια μέσα στην εβδομάδα από ότι οι μη σκεπτόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου