Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Άλλα κόλπα από τον ΣΥΡΙΖΑ.Επιχείρησαν να περάσουν τροπολογία σκάνδαλο για μεγαλοφειλέτες.



Kόντρες προκάλεσε στη Βουλή «περίεργη» τροπολογία που κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε τον διπλασιασμό των δόσεων για μεγαλοοφειλέτες με βεβαιωμένες οφειλές σε τελωνεία. Τροπολογία, που τελικά απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από τους βουλευτές Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Κωνσταντίνο Μορφίδη λίγο πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αφορούσε σε
βεβαιωμένες μεγάλες οφειλές σε τελωνεία προέβλεπε, ότι οι εν λόγω οφειλές θα μπορούσαν να ρυθμίζονται έως και σε 48 δόσεις αντί για 12 που ισχύει σήμερα, αίροντας παράλληλα και την απειλή της κατάσχεσης για τους παραβάτες του νόμου.
Βεβαιωμένες οφειλές στα τελωνεία που προέρχονται από δηλώσεις προϊόντων που υπάγονται σε Ε.Φ.Κ., οι οποίες υποβλήθηκαν από 1.6.2015 έως 31.8.2015, δύνανται, κατόπιν αίτησης του οφειλέτη, να ρυθμίζονται από 2 έως και σε 48 δόσεις», αναφερόταν χαρακτηριστικά, με τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζουν ότι στόχος είναι να ξεπεραστούν προβλήματα που δημιούργησαν τα capital controls!
Η αντιπολίτευση, ωστόσο, αντέδρασε έντονα καταγγέλλοντας ευνοϊκή ρύθμιση για συγκεκριμένες εταιρείες, η Δημοκρατική Συμπαράταξη απείλησε με αποχώρηση από την ψηφοφορία, ενώ το ΚΚΕ έκανε λόγο για «περίεργη και σκανδαλώδη τροπολογία».
Της ρύθμισης υπεραμύνθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, υποστηρίζοντας ότι θα συμβάλει ώστε το Δημόσιο να συγκεντρώσει έσοδα.
Τελικά όμως, ο Πάνος Σκουρλέτης ανακοίνωσε την απόσυρση της τροπολογίας προκειμένου να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία, «ώστε να μην υπάρχει κανενός είδους σκιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου