Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μπάρκουλης



Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο ηθοποιός Ανδρέας Μπάρκουλης, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αγία Όλγα».
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936.
Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως
επόμενο έτος με την ταινία Μαρία Πενταγιώτισσα.

Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του '60.  Ενδεικτικό της αίγλης του αυτής είναι το σλόγκαν: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης!".

"Μελανό" σημείο αποτέλεσε η εμπλοκή του σε υπόθεση με ναρκωτικά, το 1973, για την οποία προφυλακίστηκε αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση. Στη συνέχεια έφυγε στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε με το τραγούδι και το 1983 επέστρεψε στην Ελλάδα, ρίχνοντας το βάρος του στο θέατρο.

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966) , «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).


Στην τηλεόραση εμφανίστηκε στις σειρές: «Οι έμποροι των εθνών» (1973), «Το δίλημμα» (1986), «Το μυστικό του Άρη Μπονσαλέντη» (1990), «Το γαλάζιο διαμάντι» (1991), «Αμαρτίες γονέων»(1993), «Ο πύργος των Μοσκώφ», «Οι θησαυροί της Βέρμαχτ», καθώς και σε παραστάσεις του «Θεάτρου της Δευτέρας».

Μεγάλη του αγάπη το ραδιόφωνο. Τον βοηθούσε και η γοητευτική φωνή του.

Οι καταχρήσεις αλκοόλ και ουσιών οδήγησαν τον ηθοποιό σε περίεργες καταστάσεις, όπως είχε εξομολογηθεί. Ξαναβρήκε τον εαυτό του όταν γνώρισε την τελευταία του σύζυγο, με την οποία παντρεύτηκαν το 2001.

Η Μαρία στάθηκε στο πλευρό του σε όλες (και ήταν πολλές) δύσκολες στιγμές με την υγεία του που πέρασε ο γνωστός ηθοποιός τα τελευταία χρόνια. Μαζί έχουν ένα γιο ενώ ο Μπάρκουλης είχε και δύο παιδιά εκτός γάμου.


Η Μαίρη Μπάρκουλη θέλησε να εκφράσει τον πόνο της και να «αποχαιρετήσει» τον άνθρωπό της και μέσα από την προσωπική της σελίδα στο facebook: «Καλό ταξίδι αγάπη μου....καλή αντάμωση ψυχή μου....έφυγες μέσα στο φως....μέσα στην αγάπη...χάιδεψες το χέρι του αδελφού σου....τέσσερις ανάσες.....και....ΤΕΛΟΣ» και δημοσίευσε το τραγούδι που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη «άδεια μου αγκαλιά».

«Ο πατέρας μου ζήτησε να δει τα εγγόνια του και τον γιό του. Τους έδωσε το χέρι του να το φιλήσουν για να πάρουν την ευχή του. Όταν έσκυψα να τον φιλήσω, μου είπε με όση δύναμη του έχει απομείνει «να με αγαπάτε τώρα που θα φύγω» και μετά έπεσε σε κώμα ξανά» δήλωσε συντετριμμένη η κόρη του Βίκυ στην εφημερίδα Freddo, λίγο πριν φύγει από την ζωή ο πατέρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου