Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ομπάμα σε Δημοκρατικούς: Η νίκη της Χίλαρι δεν είναι σίγουρη, μην χαλαρώνετε



Η Κλίντον εμφανίζεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις, τα σύννεφα αυτό τον καιρό είναι αρκετά πάνω από την εκστρατεία του Τραμπ αλλά ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποιεί το κόμμα του να μην εφησυχάζει: Η νίκη της τέως ΥΠΕΞ στις προεδρικές κάλπες δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Εάν δεν μείνουμε εγρήγορση μέχρι την επομένη των εκλογών, θα κάνουμε σοβαρό λάθος» λέει -σημειώνοντας επίσης ότι πλέον έχει... «βαρεθεί να μιλάει για τον Τραμπ».


Ο Ομπάμα έκανε ένα μικρό διάλειμμα στις διακοπές του στη Μασαχουσέτη για να παραστεί σε εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαιών για την εκστρατεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών. Χρησιμοποίησε την ευκαιρία για να «τονώσει» λίγο την αίσθηση επείγοντος.

«Αν δεν μείνουμε σε εγρήγορση μέχρι την επόμενη των εκλογών, θα κάνουμε σε σοβαρό λάθος» είπε: «Αν κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, τότε η Χίλαρι θα εκλεγεί πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά εάν δεν την κάνουμε, τότε παραμένει ακόμα πιθανό να χάσει τις εκλογές».

Ο Ομπάμα έχει εκδηλώσει ξεκάθαρα την περιφρόνησή του για τον Τραμπ, λέγοντας ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για τον Λευκό Οίκο. Είπε στους χορηγούς ότι βαρέθηκε να μιλάει για τον αντίπαλο της Κλίντον. «Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω εναντίον του αντιπάλου της, γιατί κάθε φορά που μιλάει επιχειρηματολογεί ο ίδιος εναντίον της υποψηφιότητάς του» είπε ο Ομπάμα.

Όσο πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, ο κανόνας θέλει τον απερχόμενο πρόεδρο να εντείνει την συμμετοχή του στον υποψήφιο του κόμματός του και, όπως αναφέρει το Reuters, στην περίπτωση Ομπάμα-Κλίντον αυτό αναμένεται να κορυφωθεί τον Οκτώβριο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου