Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Η Ρωσία πάει για πόλεμο.



Αποδείξεις για «ουκρανικές εισβολές στην Κριμαία» είναι έτοιμη να παράσχει η Μόσχα, την ώρα που είναι σε εξέλιξη ρωσικά γυμνάσια στην ανατολική Μεσόγειο.Οι ρωσικές ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες και στόχο έχουν να ελεγχθεί η ικανότητα του ναυτικού να ενεργήσει σε καταστάσεις κρίσης τρομοκρατικής φύσης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του, ομάδα κρούσης του ρωσικού ναυτικού θα πραγματοποιήσει ασκήσεις με πραγματικά πυρά βάσει ενός σεναρίου που βρίσκεται «όσο το δυνατόν πιο κοντά» σε μια πραγματική επίθεση.
Την ώρα που η ρωσική πολεμική μηχανή «ζεσταίνεται» ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, πως η Ρωσία προτίθεται να παράσχει στη Δύση περισσότερες αποδείξεις για ουκρανικές ένοπλες εισβολές στην χερσόνησο της Κριμαίας.
Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στην Κριμαία έχοντας ως στόχο να προκαλέσει μια νέα σύγκρουση για την περιοχή, που προσαρτήθηκε στη Ρωσία από την Ουκρανία το 2014, κατηγορίες τις οποίες απέρριψε η Ουκρανία.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, η Μόσχα θα μπορούσε να δώσει περισσότερα στοιχεία για την, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, από καιρού σχεδιαζόμενη ουκρανική συνωμοσία για την αποσταθεροποίηση της Κριμαίας.
Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι όλες οι πλευρές πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να κλιμακώσει την ήδη τεταμένη κατάσταση.
Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο υπουργοί, ο Λαβρόφ υπογράμμισε σχετικά με την κρίση στη Συρία, ότι οι Σύροι μαχητές έχουν χρησιμοποιήσει τις προσωρινές καταπαύσεις του πυρός στις μάχες μέσα και γύρω από το Χαλέπι για να ανασυνταχθούν και να εφοδιαστούν όπλα.
Παράλληλα, σημείωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνειδητοποίησε πως οι σύντομες καθημερινές εκεχειρίες που τίθενται σε εφαρμογή τώρα για να επιτρέψουν την είσοδο βοήθειας στην πόλη, όπως και στους άμαχους να την εγκαταλείψουν, δεν επαρκούν.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, είναι δύσκολο να παρατείνουν τις εκεχειρίες προς το παρόν λόγω του κινδύνου που υπάρχει να χρησιμοποιηθούν από τους μαχητές για να ανασυνταχθούν και να εφοδιαστούν όπλα, κάτι που έχουν κάνει στο παρελθόν, όπως σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου