Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Χοντρό παραμύθι τα περί επαναφοράς τους ΕΚΑΣ.



Προσκόμματα συναντά η δέσμευση για επαναφορά του ΕΚΑΣ με την μορφή έκτακτης ενίσχυσης σε μερίδα χαμηλοσυνταξιούχων και συνταξιούχων με βαριά αναπηρία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, το οποίο υποστηρίζει πώς δεν έχει βρεθεί το σχετικό κονδύλι. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, την ενίσχυση περίμεναν, οι χαμηλοσυνταξιούχοι που έχασαν το επίδομα επειδή ξεπέρασαν το όριο των 11.000 ευρώ στο οικογενειακό εισόδημα και οι συνταξιούχοι με αναπηρία 80% και άνω.


Προσθέτει πως η κυβέρνηση μπορεί να ψήφισε στα μέσα Ιουλίου τη διάταξη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτε για την υλοποίησή, που είχε προγραμματιστεί για την 1η Αυγούστου.

Μιλώντας στην εφημερίδα, στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, δηλώνει πως η ενίσχυση θα δοθεί από τα Ταμεία, αλλά δεν έχει βρεθεί το σχετικό κονδύλι, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε πως "προσπαθούμε να ισχύσει από Σεπτέμβριο".

Η δαπάνη για την επαναχορήγησή του από την 1η Αυγούστου 2016 μέχρι και το 2019 εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 180 εκ. ευρώ

Μια λύση που εξετάζεται είναι αντί για μείωση των δικαιούχων του ΕΚΑΣ μέσα από αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια για το 2017, το 2018 και το 2019, να γίνει μείωση του ίδιου του ΕΚΑΣ, ώστε από το 2017 να το παίρνουν μεν τα ίδια πρόσωπα, αλλά να είναι το μισό από αυτά που παίρνουν σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου