Πέμπτη 11 Αυγούστου 2016

Τραμπ: Iδρυτής του Ισλαμικού Κράτους o Ομπάμα



O υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, έστρεψε τα πυρά του στον Μπαράκ Ομπάμα εχθές, κατηγορώντας τον για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους και υποστηρίζοντας ότι η τρομοκρατική οργάνωση τον «τιμά». «Από πολλές απόψεις, ξέρετε, τιμούν τον πρόεδρο Ομπάμα», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Φλόριντα. «Είναι ο ιδρυτής του Ισλαμικού Κράτους. Έχει ιδρύσει το Ισλαμικό Κράτος. Είναι ο ιδρυτής», επανέλαβε ο υποψήφιος πολλές φορές, προσθέτοντας ότι συνιδρύτρια μπορεί να
θεωρηθεί «η διεφθαρμένη Χίλαρι Κλίντον».

Ο Τράμπ, όπως αναφέρει το Euro2day, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πλήρες όνομα του τωρινού Αμερικανού προέδρου, επισημαίνοντας ότι η κρίση στην Κριμαία έλαβε χώρα «στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα» και θυμίζοντας την «εκστρατεία» του πριν από κάποια χρόνια, να αποδείξει ότι ο Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι ΝY Times, ο υποψήφιος κλιμακώνει τις πρόσφατες επικρίσεις του κατά της διακυβέρνησης Ομπάμα και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τις τρομοκρατικές απειλές, αφού προηγούμενα κατηγορούσε μόνο την Χίλαρι Κλίντον για υποτιθέμενο «ιδρυτικό» ρόλο στην τρομοκρατική ομάδα.

Το σχόλιό του πως οι ισλαμιστές μαχητές «τιμούν» τον πρόεδρο, θυμίζει προηγούμενα σχόλιά του με τα οποία πριν καιρό ο υποψήφιος υπαινίχθηκε ότι ο πρόεδρος με κάποιο τρόπο συνδέεται με τη σφαγή των 49 θυμάτων του Ορλάντο.

«Δεν καταλαβαίνει τι γίνεται ή το καταλαβαίνει καλύτερα από τον καθένα», είχε αναφέρει ο Τραμπ τον Ιούνιο μιλώντας στο Fox News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου