Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής στο στόχαστρο του ISIS.



Οπως κάθε διαδικτυακό περιοδικό που θέλει να προσελκύσει κλικ, το Dabiq χρησιμοποιεί όλα τα κόλπα της αγοράς. Στο τελευταίο τεύχος του καυχιέται για τις συνεντεύξεις του, για τις ιστορίες προσωπικής λύτρωσης και δίνει ιδέες για γυναικεία μόδα. Υπάρχει μέχρι και φωτογραφία με γατάκι. Το Dabiq είναι μια απόδειξη της εφευρετικότητας και του κυνισμού που διακατέχουν την οργάνωση που το εκδίδει: το Ισλαμικό Κράτος. Το ίδιο το όνομα που
έχουν επιλέξει για το περιοδικό τους καταμαρτυρεί την έντονη φιλοδοξία τους. Η Dabiq είναι πόλη της Συρίας που αυτή την περίοδο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και σε αυτήν, σύμφωνα με προφητεία του Μωάμεθ, το Τέλος των Ημερών θα αναγγελθεί από μια μεγάλη μάχη που θα γίνει εκεί μεταξύ μουσουλμανικών και χριστιανικών στρατών.

   Η αρχική προφητεία πάντως δεν κάνει καμιά αναφορά σε σταυροφόρους, αλλά σε Ρωμαίους. Το ότι οι σύγχρονοι ιστορικοί αναφέρονται στην αυτοκρατορία με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη ως «Βυζαντινή» δεν πρέπει να συγκαλύπτει το γεγονός ότι σε μεγάλο βαθμό η αυτοκρατορία θεωρούσε τον εαυτό της ως Ρωμαϊκή. Το Dabiq παρουσιάζει την Αυτοκρατορία της Κωνσταντινούπολης και όλον τον χριστιανικό κόσμο πίσω από αυτήν ως το αντίθετο του Οίκου του Ισλάμ: κολασμένο, αρπακτικό και απέθαντο. 

  Είναι αυτή μια απλή άσκηση στην αρχαία ιστορία; Δυστυχώς όχι. Ενας γενοκτονικός σκοπός κρύβεται από πίσω. Κατά τις δολοφονίες των Γιαζίντι και του σκλαβώματος των γυναικών τους το Dabiq επέμενε ότι εκπλήρωνε μια επιταγή του Κορανίου καθώς οι αιχμάλωτοι χαρακτηρίζονταν «παγανιστές». Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού είναι η σειρά των χριστιανών να χαρακτηριστούν έτσι, παρότι σύμφωνα με το Κοράνι οι χριστιανοί συμπεριλαμβάνονται στους «Λαούς της Βίβλου». 
   Η απειλή για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής είναι ξεκάθαρη. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι στόχος είναι και οι εκκλησίες της Ευρώπης, όπως φάνηκε κι από τη δολοφονία του ιερέα στη Γαλλία. Η Καθολική ιεραρχία προσπάθησε να ρίξει τους τόνους μετά τη δολοφονία. Ομως όποιος διάβασε το τελευταίο τεύχος του Dabiq δεν μπορεί να αμφιβάλλει. Οι απανταχού χριστιανοί θα πρέπει να θεωρούν ότι έχουν προειδοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου