Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο Oλάντ "δίνει" τον Αλέξη.«Ο φίλος Τσίπρας έφερε την συμφωνία»



Δύο κεφάλαια με ελληνικό ενδιαφέρον περιλαμβάνει το βιβλίο των Αντονίν Αντρέ και Καρίμ Ρισουλί για τον Πρόεδρο της Γαλλίας  Φρανσουά Ολάντ, με τίτλο «Ιδιωτικές συζητήσεις με τον Πρόεδρο», το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη στα βιβλιοπωλεία της Γαλλίας.Το βιβλίο, στο οποίο αναφέρονται τα γαλλικά ΜΜΕ, περιλαμβάνει συζητήσεις των δύο συγγραφέων με τον πρόεδρο της Γαλλίας σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από τις 17 Φεβρουαρίου
2012 έως τις 24 Μαΐου 2016.
Το κεφάλαιο «20» με τίτλο «Ο φίλος Τσίπρας» είναι αφιερωμένο στις διαπραγματεύσεις του Ιουλίου του 2015, στις Βρυξέλλες.
Αντίστοιχα, στο κεφάλαιο «21», με τίτλο «Βοήθησέ με να σε βοηθήσω», ο Γάλλος Πρόεδρος αναφέρει: «Γύρω στις 6.00 το πρωί, οι συζητήσεις ήταν εντελώς μπλοκαρισμένες. Εκεί πίστεψα ότι θα τελειώσει άσχημα, διότι ο Τσίπρας ήταν στα όρια του και έλεγε ότι δεν μπορούσε να πάει παραπέρα. Αυτό επιλύθηκε χάρη σε μια συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Τουσκ, τη Μέρκελ και τον Τσίπρα».
Όπως περιγράφει ο Γάλλος πρόεδρος -και σύμφωνα με τους συγγραφείς- «ο Τσίπρας αποχωρεί για να διαπραγματευτεί με την ομάδα του και επιστρέφει με μια πρόταση για το Ταμείο που επιτρέπει επιτέλους τη συμφωνία. Είναι εκείνος που ξεμπλοκάρει την κατάσταση. Με τη στήριξή μας, αλλά αυτός το έκανε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου