Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Θωμάς Μάγγος 1888-1944. Ιατρός-Βουλευτής. Ένας Γιαννιτσιώτης Ευπατρίδης



Την Τετάρτη 28-9-2016 και ώρα 15.00΄και σε επανάληψη την Πέμπτη 29-9-2016 και ώρα 22.00', θα προβληθεί στην Pella TV η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" στην οποία μέσα από φωτογραφικό παρουσιάζεται ένας άνθρωπος που στη ζωή του δεν έκανε τίποτε άλλο από το να υπηρετεί τον συνάνθρωπό του, και να προσφέρει στον τόπο του. Ένας  ευπατρίδης Γιαννιτσιώτης επιστήμονας, ο οποίος διετέλεσε και βουλευτής το 1928 και το 1933. Ο Θωμάς Μάγγος.


  Στην εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Τραούδας, καλεσμένος είναι ο ανεψιός του Αγαμέμνων Μάγγος, ο οποίος εξιστορεί τη ζωή και τις αναμνήσεις που έχει από τον συγγενή πρόγονό του.
  Φωτογραφίες που έχουν να πουν μια ιστορία, ένα γεγονός, ένα περιστατικό, μια ανάμνηση, δεν πρέπει να είναι καταχωνιασμένες σε σκονισμένα άλμπουμ ή κλειστά συρτάρια. 
Το μόνο που θα συμβεί θα είναι να ξεχαστούν εκεί και να χαθούν ίσως πολύτιμες πληροφορίες για την τοπική ιστορία. Φέρνοντάς τες στην επιφάνεια θα επανέλθουν μνήμες και στιγμές που είναι αποτυπωμένες σ' αυτές, θα αναγνωρισθούν ίσως μερικές φυσιογνωμίες που ήταν μέχρι τότε άγνωστες και το πιο σημαντικό, αυτοί που θα τις δουν θα γίνουν κοινωνοί ιστορικών γεγονότων που εμπεριέχουν οι φωτογραφίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου