Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ελλάδα 2016: Με τη σύνταξη του παππού συντηρούνται τα μισά φτωχά νοικοκυριά



Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, καθώς τα νέα ψαλίδια από τον νόμο Κατρούγκαλου απειλούν και το 52% των φτωχών νοικοκυριών της χώρας που ζουν με βοήθεια από τις συντάξεις των παππούδων.Ο κίνδυνος και νέων μελλοντικών περικοπών  στις συντάξεις είναι σοβαρός αν δεν υπάρξει οικονομική ανάκαμψη και εισροή νέων πόρων στο ασφαλιστικό σύστημα, τονίζει το Ενιαίο Δίκτυο 
Συνταξιούχων παρατηρώντας και τα παρακάτω:
Σήμερα οι 6 στους 10 συνταξιούχους στη χώρα μας παίρνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ και μάλιστα το 44.8% των συνταξιούχων παίρνουν μηναία σύνταξη κάτω από το όριο σχετικής  φτώχειας των 665 ευρώ. Σε απόλυτους αριθμούς 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν σύνταξη που δεν ξεπερνά το ποσό των 665 ευρώ και η οποία αποτελεί -σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή- το σταθερό όριο σχετικής φτώχειας .
Το 52% των λαϊκών νοικοκυριών στη χώρα μας, λόγω της  υψηλής ανεργίας και της φτώχειας που προκαλούν τα μνημόνια, ζουν από τις συντάξεις των ηλικιωμένων μελών τους.
Από 20% έως και άνω του 50% μειώθηκαν οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων μέσα από 13 συνεχείς ειδικές ή άλλες πρόσθετες εισφορές-περικοπές που επιβλήθηκαν από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία  χρόνια σε σημείο πλέον οι συντάξεις να αποτελούν φιλοδωρήματα. Παρόλο που οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τις 13 μνημονικές περικοπές τα  ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν από τα ελλείμματα τα οποία για εφέτος θα κινηθούν  κοντά στα 4 δισ. ευρώ συνολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου