Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Τραγωδία στην Αίγυπτο: Ναυάγησε σκάφος με 600 μετανάστες



Οι διασώστες έχουν ανασύρει ζωντανούς από τη θάλασσα 150 ανθρώπους - Οι περισσότεροι από τους μετανάστες ήταν Αιγύπτιοι, Σύροι και Αφρικανοί.
Ένα πλοίο που μετέφερε περίπου 600 μετανάστες βυθίστηκε στα ανοιχτά των αιγυπτιακών αρχών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 43 από τους επιβαίνοντες, σε άλλη μια τραγωδία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες που επιχειρούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής στην Ευρώπη.

Το σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά του Ρασίντ (Ροζέτα), στην επαρχία Μπεχέιρα της βόρειας Αιγύπτου. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, περισυνελέγησαν 31 πτώματα, εκ των οποίων 20 άνδρες, 10 γυναίκες και 1 παιδί. Ένας ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς αργότερα ανέφερε πως αντίκρισε μια ψαρόβαρκα να φέρνει 12 ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό στους 43.
«Οι αρχικές πληροφορίες είναι ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή ήταν υπερφορτωμένο. Το πλοίο πήρε κλίση και οι μετανάστες έπεσαν στο νερό», είπε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας της Μπεχέιρα μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πού κατευθυνόταν το πλοίο, αν και πιστεύεται ότι προορισμός του ήταν η Ιταλία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία το τελευταίο διάστημα, αναχωρώντας κατά κύριο λόγο από την Λιβύη -όπου οι διακινητές ουσιαστικά δρουν ατιμώρητοι- αλλά και από την Αίγυπτο.
Περίπου 206.400 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο φέτος, σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο είχαν καταγραφεί 2.800 θάνατοι ανθρώπων στη θάλασσα ενώ την ίδια περίοδο πέρσι ο αριθμός των θυμάτων ήταν πολύ μικρότερος.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου