Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αυτοί είναι οι νέοι καναλάρχες.Τρεις εφοπλιστές και ένας εργολάβος δημοσίων έργων.



Λίγο πριν τις 3 το πρωί βγήκε ο "λευκός καπνός" από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, καθώς τότε ολοκληρώθηκε η πρωτόγνωρη διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και διήρκεσε για παραπάνω από 65 ώρες. Τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κέρδισαν ο ΣΚΑΙ, το σχήμα Καλογρίτσα, ο Ant1 και το σχήμα Μαρινάκη.

Δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια τα κανάλια Star και Alpha, καθώς και το σχήμα του Ιβάν Σαββίδη και η κυπριακή κοινοπραξία.

Το Δημόσιο θα εισπράξει συνολικά 246 εκατ. ευρώ.

Την πρώτη άδεια πήρε ο ΣΚΑΙ καταβάλλοντας το ποσό των 43,6 εκ. ευρώ. Τη δεύτερη το σχήμα Καλογρίτσα έναντι 52,6 εκ. ευρώ. Ακολούθησε ο Ant1 έναντι 75,9 εκ. ευρώ, ενώ την τέταρτη άδεια κέρδισε το σχήμα Alter Ego του Β. Μαρινάκη έναντι 73,9 εκ. ευρώ.

Η μάχη για την 3η και την 4η άδεια είχε τη μεγαλύτερη χρονική διάρκεια, περίπου 14 ώρες αντιστοίχως.

Η Dimera Media έφτασε την προσφορά της στα 61 εκ. ευρώ, όσο και ο Alpha. Ο ανεξάρτητος πάροχος έφτασε στα 18 εκ. ευρώ, ενώ η Νέα Τηλεόραση τα 13 εκ. ευρώ.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας συντάχθηκε το πρακτικό που υπέγραψαν οι επιχειρηματίες που κατοχύρωσαν μία άδεια και ενημερώθηκε ο γγ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος και ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

Από την κεντρική είσοδο του κτιρίου εξήλθε ο εκπρόσωπος του ΣΚΑΙ, Κ. Κιμπουρόπουλος, ο Ιβάν Σαββίδης και ο εκπρόσωπος του Star, Κ. Αλκαλάι. Οι υπόλοιποι επέλεξαν να αποχωρήσουν από το υπόγειο γκαράζ του κτιρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου