Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Ισλαμιστές ήθελαν να ανατινάξουν την Παναγία των Παρισίων!



Ισλαμιστές επιχείρησαν να ανατινάξουν το σύμβολο των Καθολικών Χριστιανών και πηγή έμπνευσης του Βίκτωρος Ουγκό τον διάσημο καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.
Η αστυνομία εντόπισε τα ξημερώματα της Κυριακής κοντά στην εκκλησίας της Παναγίας των Παρισίων ή αλλιώς γνωστή ως Notre-Dame de Paris, ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες μέσα στο οποίο βρέθηκαν επτά φιάλες υγραερίου.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μάρκας Peugeot 607 που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή Quai de Montebello στο πέμπτο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.
Οι έξι από τις επτά φιάλες ήταν στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου καθώς όπως φαίνεται οι τρομοκράτες ήθελαν να δώσουν ιδιαίτερη ισχύ κατά την μετωπική κρούση πάνω στον Ναό.
Το αυτοκίνητο είχε ως ιδιοκτήτη του ένα φανατικό εξτρεμιστή το όνομα του οποίου βρισκόταν στον κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών για άτομα ύποπτα για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό.
Η Notre-Dame de Paris δεν επιλέχθηκε τυχαία. Είναι ένα παγκόσμιο θρησκευτικό μνημείο και η καταστροφή του θα προκαλούσε σοκ στον χριστιανικό κόσμο ανεξαρτήτως δόγματος.
Η αξία του είναι παρόμοια με της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο και του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη. Είναι σαφές ότι το ISIS πλέον θέλει να χτυπήσει στον «πυρήνα» της ύπαρξης των δυτικών πολιτών που είναι τα θρησκευτικά τους πιστεύω και ο τρόπος που βλέπουν τον Θεό, το Σύμπαν και την Ζωή.
Το όνομά του έχει ως τίτλο και το διάσημότερο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό (μαζί με τους «Άθλιους» φυσικά) που περιγράφει την τραγική ιστορία του σημαδεμένου και δυσμορφου Κουασιμόνδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου