Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τα "καλά" νέα της ημέρας.Ο Σόιμπλε θα διαδεχτεί τη Μέρκελ.



Σε ετοιμότητα να διαδεχθεί την Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μόνο όμως εφόσον εκείνη αποχωρήσει από την κούρσα για την Καγκελαρία, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Der Spiegel». Όπως αναφέρει το περιοδικό, πιο ισχυρός από ποτέ, θα μπορούσε, αν ήθελε, να ταρακουνήσει την εξουσία της.
«Ο Σόιμπλε στέλνει διπλό μήνυμα προς την Καγκελάριο: Θα την βοηθήσει στον
προεκλογικό αγώνα, αλλά είναι σε ετοιμότητα, εάν εκείνη αποχωρήσει», αναφέρει το Spiegel και επισημαίνει ότι ο υπουργός Οικονομικών αναδείχθηκε σε εναλλακτική λύση, από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι η Καγκελάριος δεν είναι πια «χωρίς εναλλακτική».

«Είναι σήμερα πιο ισχυρός από ποτέ. Εδώ και καιρό έχει αναχθεί σε ‘συναρχηγό' της κυβέρνησης. Εάν ήθελε, θα μπορούσε να ταρακουνήσει την Καγκελαρία της Μέρκελ. Αλλά δεν θέλει. Απέρριψε όλους τους αντιπάλους της Μέρκελ που ήθελαν να τον πείσουν για ένα ‘πραξικόπημα'. Πρώτον επειδή το θεωρεί χωρίς πιθανότητες επιτυχίας και δεύτερον επειδή με την Μέρκελ τον συνδέει μια συμφωνία ανταποδοτικότητας».

Εκείνος, συνεχίζει το δημοσίευμα, την καλύπτει στο κόμμα και σε αντάλλαγμα εκείνη θα τον φροντίσει μετά τις εκλογές «με αυτή την κορυφαία θέση» στην κυβερνητική εξουσία, χωρίς την οποία δεν μπορεί πλέον να φανταστεί τη ζωή του. Αυτό, σύμφωνα με το Spiegel, είναι ταυτόχρονα και το τραγικό.

«Νούμερο 1 θα γίνει μόνο εάν εκείνη τα παρατήσει».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στην πραγματικότητα είναι η αδυναμία της Μέρκελ που τροφοδοτεί τη δική του δύναμη, αλλά και ότι στην Καγκελαρία υπάρχει μεγάλη ανακούφιση για το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε σκοπεύει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την Βουλή.

Την ίδια ώρα όμως, του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δεν του αρκεί πλέον να ορίζει την οικονομική πολιτική», αλλά θεωρεί ότι οι ικανότητές του είναι πιο διευρυμένες, για αυτό και αναμιγνύεται σε όλα τα θέματα, όπως το προσφυγικό, η πολιτική στην Αφρική, ακόμη και η μεταρρύθμιση των μυστικών υπηρεσιών της χώρας.

«Για τους φίλους του ο Σόιμπλε είναι κάτι σαν κρυφός επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου της "CDU AE", που στέκεται πιστός δίπλα στην επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίσει και ότι το επιχειρηματικό μοντέλο εξακολουθεί να είναι σωστό», καταλήγει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου