Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Έναρξη Θεατρικού Εργαστηρίου-Βιωματικό Εργαστήρι



Το Εδεσσαϊκό Θέατρο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, υπηρετώντας την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση. Το  Θεατρικό Εργαστήρι αποτελεί «θεμέλιο λίθο» στη δραστηριότητα του συλλόγου καθώς κύρια ενασχόληση του αποτελεί η καλλιέργεια και η έρευνα της θεατρικής έκφρασης και της παιδαγωγικής θεάτρου.
Η προσπάθεια μας και τη νέα χρονιά γίνεται αφενός με την εμπειρία των προηγούμενων ετών αφετέρου χωρίς εκπτώσεις στις αρχές μας, για τη γνώση, τη μάθηση, την τέχνη και τη δημιουργία .

Στόχος μας είναι μέσα από την θεατρική πράξη και από βιωματικές δραστηριότητες κάθε παιδί και έφηβος να ενθαρρύνεται ώστε να ανακαλύψει δημιουργικά τις εκφραστικές του δυνατότητες, να καλλιεργήσει δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας και συγχρόνως να εκτονώσει την ενεργητικότητά του με έναν δημιουργικό και πολύ διασκεδαστικό τρόπο.
Το θεατρικό παιχνίδι για τα μικρά κυρίως παιδιά είναι ψυχοθεραπευτικό, τονίζει την αυτοπεποίθηση, αυξάνει την υπευθυνότητα και την διάθεση για συνεργασία, ανοίγει νέους ορίζοντες στη σκέψη, λύνει το σώμα και το μυαλό!
Ελάτε να ζήσετε την μαγεία του θεάτρου!!! Ελάτε να παίξουμε, να επικοινωνήσουμε, να βελτιώσουμε τα εκφραστικά μας μέσα, να περάσουμε όμορφα και δημιουργικά μέσα από το Θεατρικό Εργαστήρι του Εδεσσαϊκού Θεάτρου.
Ανοίγουμε  αυλαία το Σάββατο 1η Οκτώβρη ώρα 6 το απόγευμα στο εντευκτήριο του συλλόγου μας, Ίωνος Δραγούμη 35, όπου θα υποδεχτούμε τους ενδιαφερόμενους για να προγραμματίσουμε τις ημέρες και ώρες διδασκαλίας.
Πληροφορίες-εγγραφές:
 στο τηλ. 6938363911 και στο mail: edessaikotheatro@gmail.com




Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 25 Σεπτέμβρη 2016 το Βιωματικό Εργαστήρι που διοργανώθηκε από το Εδεσσαϊκό Θέατρο. Το σεμινάριο με θέμα «Αυτοσχεδιασμός-Status-Θέατρο σώματος» διαρκείας 8 ωρών και συντονίστρια τη Θεατροπαιδαγωγό κα Χρύσα Αλεξάκη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του παλαιού Παρθεναγωγείου Έδεσσας, ενώ κατά τη λήξη της συνεδρίας απονεμήθηκαν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.
 Στο πλάνο δράσης της νέας Θεατρικής περιόδου 2016-2017, περιλαμβάνεται η διοργάνωση παρόμοιων σεμιναρίων καθώς το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η Διοίκηση του Εδεσσαϊκού Θεάτρου εκφράζει τις ευχαριστίες της σε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συλλόγου για την παρακολούθηση του σεμιναρίου και με την παρουσία τους απέδειξαν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους στο Εδεσσαϊκό Θέατρο.
Επίσης, ευχαριστούμε θερμά την κα Χρύσα Αλεξάκη για την άψογη συνεργασία καθώς και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας για τη παραχώρηση της αίθουσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου