Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

«Βούλιαξε» η Ελλάδα: Τέσσερις νεκροί και μία αγνοούμενη από τη θεομηνία



Τέσσερις νεκροί, μία αγνοούμενη και χιλιάδες ευρώ σε καταστροφές είναι ο απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη την χώρα.
Αρχικά έγινε γνωστό ότι μία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα μετά τη θεομηνία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα της Τετάρτης. Την είδηση επιβεβαίωσε με tweet της η Πυροσβεστική αλλά
και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.
Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα στο χωριό Πήδημα της Μεσσηνίας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός και η γυναίκα πέθανε αβοήθητη και μόνη στο διαμέρισμά της.
Νεκρός βρέθηκε επίσης στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας και ένας 92χρονος που αντιμετώπιζε επίσης κινητικά προβλήματα.
Το τρίτο θύμα της θεομηνίας στην Καλαμάτα ήταν μία 90χρονη γυναίκα, που εντοπίστηκε σε υπόγειο διαμέρισμα.
Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι τα θύματα είναι τέσσερα, καθώς ένας άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από χείμαρρο στην περιοχή Βλαχιώτη Λακωνίας. 
Ένα άτομο που είχε εγκλωβιστεί πάνω σε ένα δένδρο, όπου είχε σκαρφαλώσει, διασώθηκε τελικά από άνδρες της Πυροσβεστικής που πλησίασαν με βάρκες, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχει και ελικόπτερο, που μετέβη εκεί μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους που παρέσερναν ότι έβρισκαν μπροστά τους. Πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και προκλήθηκαν συγκρούσεις. Οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.
Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη θάλασσα.
Η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στη Λακωνία. Τα έντονα φαινόμενα εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή της Σκάλας, όπου, σύμφωνα με τις Αρχές, έσπασε και ένα φράγμα του Ευρώτα και η γύρω περιοχή έχει μεταβληθεί σε λίμνη.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.
Εν τω μεταξύ ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή της Καλαμάτας με 20 αντλίες από Αθήνα, 12 από Τρίπολη και ένα ερπυστριοφόρο όχημα.
Αγνοείται 53χρονη στη Νέα Μηχανιώνα 
Μία 53χρονη φέρεται ως αγνοούμενη μετά τις πλημμύρες που εκδηλώθηκαν στον Δήμο Θερμαϊκού, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ώρες.
Όπως έγινε γνωστό, ο σύζυγός της ενημέρωσε τηλεφωνικά το πρωί το ΑΤ Μηχανιώνα, ότι αγνοείται η τύχη της γυναίκας. Κατά τον ίδιο, τελευταία φορά που επικοινώνησε μαζί της ήταν χθες το βράδυ, όταν η γυναίκα ανέφερε ότι βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο Ι.Χ. αυτοκίνητό της. Ο ίδιος φαίνεται να τη συμβούλευσε να σταθμεύσει το όχημα και να το εγκαταλείψει. Έκτοτε δεν είχε κάποια άλλη επικοινωνία μαζί της.
Στο μεταξύ, γύρω στις 5 τα ξημερώματα βρέθηκε το αυτοκίνητο αλλά η γυναίκα δεν βρισκόταν στο εσωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου