Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Mάχη με τις φλόγες στη Θάσο.Κάηκαν σπίτια απειλήθηκαν χωριά.



Ώρες αγωνίας περνούν  οι κάτοικοι της Θάσου καθώς μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου και καίει σε τέσσερα μέτωπα.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού έχουν υποστεί ζημιές σπίτια στο Μικρό και το Μεγάλο Καζαβίτι ενώ με βάση τις τελευταίες πληροφορίες οι φλόγες απειλούν τον οικισμό Θεολόγο.
Το έργο των πυροσβεστών κάνουν ακόμα πιο δύσκολο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθώς εκτός από το να φουντώνουν τις φλόγες έχουν καταστήσει δύσκολη την
πρόσβαση σε ορισμένα χωριά λόγω του πυκνού καπνού.
Στην περιοχή του Πρίνου η φωτιά κινήθηκε μεν απειλητικά προς τον οικισμό, ωστόσο οι προσπάθειες των κατοίκων και η δημιουργία πρόχειρων αντιπυρικών ζωνών είχαν σαν αποτέλεσμα να αποτραπεί -έστω και προσωρινά- ο κίνδυνος.
Η ένταση της φωτιάς, όμως, δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά και στην υδροδότηση του οικισμού αλλά και να κινδυνεύει ακόμα και το Κέντρο Υγείας Πρίνο -με τους εργαζόμενους να δημιουργούν βάση στην Σκάλα Πρίνου για την προληπτική μεταφορά φιαλών οξυγόνου.
Στο νησί επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 62 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 36 στρατιώτες, 11 οχήματα και 3 μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το Σάββατο εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.
Εκτός από το μεγάλο μέτωπο της Θάσου η πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει και την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε επίσης το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στην ευρύτερη περιοχή της Μ. Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος. Αν και το μέτωπο ήταν σε ύφεση εντούτοις κατά τη διάρκεια της νύχτας επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες, 18 οχήματα,44 άτομα πεζοπόρο,5 μηχανήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου